Bestyrelsen og musikerne i Nordkraft Big Band vil frem mod 2029 arbejde på at indfri den nye vision:

Første gang i DK – Rytmisk Basisensemble på fuld tid.

Nordkraft Big Band vil være Basisensemble på fuld tid – på lige vilkår med de klassiske basisensembler.

Nordjyllands udbud af musik og kultur mangler et lokalt og nærværende professionelt ensemble indenfor jazz-, pop- og underholdningsmusik – på fuld tid. Nordkraft Big Band er fuldt kvalificeret til at påtage sig denne opgave og spiller allerede nu en meget væsentlig rolle i hele regionens samlede musik- og kulturudbud.

Nordkraft Big Band har siden starten i 2010 etableret sig som et af landets mest aktive, visionære og seriøse ensembler indenfor rytmisk samtidsmusik og nyder vid anerkendelse nationalt og internationalt for sine udgivelser, koncerter og indsats indenfor etablering og udvikling af ensemblemusik – ikke mindst formidlingen til børn og unge.

Med den nye vison ser vi større og bedre muligheder for at imødekomme vores formålsparagraf og samtidig være nærværende i hele Nordjylland.

Nordkraft Big Band vil gennem sine aktiviteter og status som fuldtids professionelt ensemble:

 • give mulighed for en lang række samarbejder med kulturskoler, konservatorier, folkeskoler, spillesteder, teatre, kor, solister og symfoniorkestre og åbne for nye idéer og visioner indenfor samarbejde omkring musik og kultur i hele regionen.
 • tiltrække internationale og nationale kompetencer til regionen, som vil stimulere og initiere de kunstneriske og musikalske kulturer i hele regionen.
 • bidrage væsentligt til udvikling og fastholdelse af musikalsk talent i regionen gennem etableringen af en fuld fødekæde fra begynder til fuldtids professionel musiker indenfor rytmisk musik.
 • supplere de øvrige professionelle ensembler og musikinstitutioner med kompetencer som vil muliggøre realiseringen af en lang række projekter som hidtil har skullet gennemføres med udefrakommende udøvere.
 • have langt større mulighed for internationale samarbejder og dermed også sætte Aalborg og Nordjylland på det kulturelle verdenskortet.

Nordkraft Big Band vil således gennem sine aktiviteter og status som fuldtids professionelt ensemble kunne understøtte en lang række allerede eksisterende aktiviteter indenfor musik og kultur i regionen, samt tilføje helt nye muligheder og samarbejder, på en både praktisk og økonomisk rentabel måde – og med et lokalt tilhørsforhold.

Nordkraft Big Band gør allerede en stor forskel i Nordjylland. Vi har gennem de seneste 10 år:

 • sat fokus på den rytmiske musik gennem koncertvirksomhed, pædagogiske projekter og lignende tiltag.
 • været med til at sikre videreførelsen og udviklingen af kulturarven.
 • bidraget til et bredt udbud af kultur og medvirke til et højt kunstnerisk niveau i hele Nordjylland, gennem samarbejde med institutioner, forskellige kunstnere og ved at afsøge forskellige genrer.
 • mødt publikum der hvor de er – spillet koncerter i hele landet.
 • været ambassadør for den nordjyske jazzscene.
 • skabt kunstnerarbejdspladser i lokalområdet.
 • skabt Nordjysk Talent Bigband, med støtte fra alle musik- og kulturskoler i Nordjylland. Bigbandet ledes af den anderkendte trompetist Thomas Fryland.
 • samarbejdet med store internationale kunstnere, der alle har bidraget og haft indflydelse på vækstlaget i Nordjylland.