Regionalt Rytmisk Ensemble

Nordkraft Big Band vil være regionalt rytmisk ensemble for hele Nordjylland – på lige vilkår med de øvrige Basisensembler i Danmark.

Nordjyllands udbud af musik og kultur mangler et fast, lokalt og nærværende professionelt ensemble indenfor jazz-, pop- og underholdningsmusik. Nordkraft Big Band er fuldt kvalificeret til at påtage sig denne opgave og spiller allerede nu en meget væsentlig rolle i hele regionens samlede musik- og kulturudbud.

Koncert med Robben Ford (US) i Musikkens Hus, Aalborg, november 2016. Foto: Mads V. Torp.

Nordkraft Big Band har nu gennem flere år markeret sig som et af landets mest aktive, visionære og seriøse ensembler indenfor rytmisk samtidsmusik og nyder vid anerkendelse nationalt og internationalt for sine udgivelser, koncerter og indsats indenfor etablering og udvikling af ensemblemusik – ikke mindst formidlingen til børn og unge.

Med denne vison for øje, ser vi større og bedre muligheder for, at imødekomme efterspørgslen på samarbejder, være en endnu større medspiller i udviklingen af vækstlaget og samtidig være nærværende i hele Nordjylland.

Nordkraft Big Band vil gennem sine aktiviteter og status som professionelt ensemble:

 • give mulighed for en lang række samarbejder med kulturskoler, konservatorier, folkeskoler, spillesteder, teatre, kor, solister og symfoniorkestre og åbne for nye idéer og visioner indenfor samarbejde omkring musik og kultur i hele regionen.
 • tiltrække internationale og nationale kompetencer til regionen, som vil stimulere og initiere de kunstneriske og musikalske kulturer i hele regionen.
 • bidrage væsentligt til udvikling og fastholdelse af musikalsk talent i regionen gennem etableringen af en fuld fødekæde fra begynder til fuldtids professionel musiker indenfor rytmisk musik.
 • supplere de øvrige professionelle ensembler og musikinstitutioner med kompetencer som vil muliggøre realiseringen af en lang række projekter som hidtil har skullet gennemføres med udefrakommende udøvere.
 • have langt større mulighed for internationale samarbejder og dermed også sætte Aalborg og Nordjylland på det kulturelle verdenskortet.

Skolekoncert med Gl. Lindholm Skole i Løvvanghallen, oktober 2019. Foto: Mads V. Torp.

Nordkraft Big Band vil således gennem sine aktiviteter og status som professionelt ensemble kunne understøtte en lang række allerede eksisterende aktiviteter indenfor musik og kultur i regionen og løfte dem til et højere niveau, samt tilføje helt nye muligheder og samarbejder, på en både praktisk og økonomisk rentabel måde – og med et lokalt tilhørsforhold.

Nordkraft Big Band gør allerede en stor forskel i Nordjylland. Vi har gennem de seneste 10 år:

 • sat fokus på den rytmiske musik gennem koncertvirksomhed, pædagogiske projekter og lignende tiltag.
 • været med til at sikre videreførelsen og udviklingen af kulturarven.
 • bidraget til et bredt udbud af kultur og medvirke til et højt kunstnerisk niveau i hele Nordjylland, gennem samarbejde med institutioner, forskellige kunstnere og ved at afsøge forskellige genrer.
 • mødt publikum der hvor de er – spillet koncerter i hele landet.
 • været ambassadør for den nordjyske jazzscene.
 • skabt kunstnerarbejdspladser i lokalområdet.
 • skabt Northern Youth Big Band, med støtte fra bl.a. alle musik- og kulturskoler i Nordjylland (KIN).
 • samarbejdet med store internationale kunstnere, der alle har bidraget og haft indflydelse på vækstlaget i Nordjylland.