Big Band Stories (2023)
Niels Hausgaard møder Vince Mendoza… eller… det gør de jo ikke, men hvordan ville en bigbandkoncert lyde, hvis man nu forsøgte at kombinere det de står for? Altså: blændende humoristisk formidling og Grammy vindende bigband-musik. Den opgave havde Nordkraft Big Bands guitarist, Martin Granum stillet sig selv og det kom der en plade ud af.
Martin Granum, har vendt sin kompositoriske proces på hovedet ved at starte med ”den gode historie” og bruge dén som afsæt for at skrive musik for Nordkraft Big Band. Det er der kommet en hel samling groovy, swingende, humoristiske og smukke bigbandnumre ud af. Musikalsk vil vi besøge berømte nordjyske “lokaliteter”fænomener” og desuden stifte bekendskab med udvalgte, komiske barndomstraumer.

CD: kr. 90,00 (+fragt/gebyr) KØB


Make It Stick! (2023)
Thomas Fryland er en af dansk jazzmusiks mest karakteristiske og interessante trompetister. På denne plade tager han lytteren med på en hjertevarm og inspirerende rejse ind i hans musikalske univers som solist og komponist.
Frylands musik tager udgangspunkt i en lang række af jazzmusikkens ikoniske musikere, hvoraf trompetisterne indtager en helt naturlig plads. Endvidere høres tydligt Frylands inspiration fra beboppen og cool-jazzens store mestre og deres samarbejder, godt krydret med Frylands inspiration fra tiden på de internationale jazzscener, samt hans store rutine efter mere end 30 års professionelt virke.

CD: kr. 90,00 (+fragt/gebyr) KØB


Avannaata Pissaanera/Nordens Kraft (2022)
Vi har inviteret de grønlandske kunstnere Zika (Ida Kleist) og Aviaja Lumholt, samt koret Ikinngutigiit, til at føre gamle og nye grønlandske musiktraditioner ind i et nordisk bigbandunivers. Det er kulturaspekter fra dengang og nu, som mødes i et spændende samsurium på tværs af lande, mennesker, kultur og natur.
Formålet med dette projekt var, i fællesskab med grønlandske og danske aktører, at skabe et nyt værk på tværs af lande og kulturer, der bl.a. fortæller historierne fra en svunden tid og samtidig stiller skarpt på nutiden. Et nordisk kultursamarbejde mellem Nuuk og Aalborg – Grønland og Danmark.

We Love Being Here With You (2021)
Nordkraft Big Band har gennem næsten 3 år arbejdet med den amerikanske bassist, komponist og bigbandleder John Clayton. Som afslutning på samarbejdet indspillede vi i fællesskab en plade med hovedsageligt Claytons musik, men også indeholdende kompositioner og arrangementer fra nogle af bigbandets egne musikere.

CD: kr. 90,00 (+fragt/gebyr) KØB

Døgnscenerier (2021)
Nordkraft Big Band bestilte i 2018 en ny koncertsuite af pianist og komponist Nikolaj Bentzon. Med titlen “Døgnscenerier” beskriver musikken døgnets lys-faser. Fra Mulm mod dagens Dæmring, til MiddagshøjlysSkumring og det dragende og spektakulære Nordlys.
I 2020 skulle bigbandet og Nikolaj Bentzon have besøgt flere jazzfestivaler, men grundet coronanedlukninger var vi nødsaget til, at omlægge projektet og vi besluttede i stedet at indspille musikken.

LP: kr. 160,00 (+fragt/gebyr) KØB

Nordkraft Plays Mintzer (2018)
I maj 2017 besøgte Bob Mintzer Nordkraft Big Band. Instruktionerne var, at musikken skulle være en god blanding af Mintzers egne kompositioner og arrangementer, og at han selv skulle være både solist og dirigent på projektet – og det fik vi! Mintzer satte sit tydelige præg på bigbandet og dets videre udvikling.
Livepladen blev til ved et tilfælde, idet en af koncerterne blev optaget uden yderligere planlægning. Materialet var så godt at vi besluttede, at vi ville udgive det – og den idé var Mintzer heldigvis helt med på.

CD: kr. 90,00 (+fragt/gebyr) KØB

Vi Vil Ud (2016)
Nordkraft Big Band har et ønske om, at give skolebørn i 3.-5. klasse en musikoplevelse ud over det sædvanlige. Derfor fik vi i 2013 Helle Henning og Martin Granum, begge vindere af Årets Danske Børnesang, til at skrive nogle børnesange til bigbandets skolekoncert-projekter.
Vi har siden haft stor succes med projektet på flere skoler i Nordjylland og i 2016 fik vi indspillet og udgivet materialet.

CD: kr. 100,00 (+fragt/gebyr) KØB

Der er ligeledes udgivet en bog på forlaget Dansk Sang med noder, tekster og opgaver til brug i skolernes musikundervisning (se mere her).