Avannaata Pissaanera (Nordens Kraft)
Nordkraft Big Band + Zika, Aviaja Lumholt & Ikinngutigiit

Hør den online

Avannaata Pissaanera (Nordens Kraft) er et nyt album, hvor Nordkraft Big Band har inviteret de grønlandske kunstnere Zika (Ida Kleist) og Aviaja Lumholt, samt koret Ikinngutigiit, til at føre gamle og nye grønlandske musiktraditioner ind i et nordisk bigbandunivers. Det er kulturaspekter fra dengang og nu, som mødes i et spændende samsurium på tværs af lande, mennesker, kultur og natur.

Formålet med dette projekt var, i fællesskab med grønlandske og danske aktører, at skabe et nyt værk på tværs af lande og kulturer, der bl.a. fortæller historierne fra en svunden tid og samtidig stiller skarpt på nutiden. Et nordisk kultursamarbejde mellem Nuuk og Aalborg – Grønland og Danmark.


We Love Being Here With You (CD)
Nordkraft Big Band & John Clayton
Kr. 90,00 (+ fragt/gebyr) KØB

Hør den online

Nordkraft Big Band har gennem næsten 3 år arbejdet med den amerikanske bassist, komponist og bigbandleder John Clayton. Som afslutning på samarbejdet indspillede vi i fællesskab en plade med hovedsageligt Claytons musik, men også med kompositioner/arrangementer fra nogle af bigbandets egne musikere.


Døgnscenerier (LP)
Nordkraft Big Band & Nikolaj Bentzon
Kr. 160,00 (+ fragt/gebyr) KØB

Hør den online

Nordkraft Big Band bestilte i 2018 en nyskrevet koncertsuite af pianist og komponist Nikolaj Bentzon. Med titlen “Døgnscenerier” beskriver musikken døgnets lysfaser. Fra Mulm mod dagens Dæmring, til MiddagshøjlysSkumring og det dragende og spektakulære Nordlys.

I 2020 skulle bigbandet og Nikolaj Bentzon have besøgt flere jazzfestivaler, men grundet coronanedlukninger lavede vi i stedet en online koncert og indspillede samtidig musikken til senere udgivelse.


Nordkraft Plays Mintzer (CD)
Nordkraft Big Band & Bob Mintzer
Kr. 90,00 (+ fragt/gebyr) KØB

I maj 2017 besøgte Bob Mintzer Nordkraft Big Band. Instruktionerne var, at musikken skulle være en god blanding af Mintzers egne kompositioner og arrangementer, og at han selv skulle være både solist og dirigent på projektet.
Det var en stor oplevelse at arbejde sammen med Bob Mintzer og han har sat sit tydelige præg på bigbandet. En af koncerterne blev optaget og materialet var af så god kvalitet, at vi besluttede at udgive det. Den idé var Mintzer helt med på og han introducerede os for Rich Breen (US), der har stået for mix og mastering. Nu er CD’en færdig og vi håber i vil nyde den!


Vi Vil Ud (CD)
Nordkraft Big Band – sange af Martin Granum og Helle Henning
Kr. 100,00 (+ fragt/gebyr) KØB

Nordkraft Big Band har et ønske om, at give skolebørn i 3.-5. klasse en kulturoplevelse ud over det sædvanlige. Derfor fik vi i 2013 Helle Henning og Martin Granum, begge vindere af Årets Danske Børnesang, til at skrive nogle børnesange til bigbandets “Skolekoncert-projekt”. Vi har siden haft stor succes med projektet på flere skoler i Aalborg Kommune og i 2016 fik vi indspillet og udgivet materialet.

Der er ligeledes udgivet en bog på forlaget Dansk Sang med noder, tekster og opgaver til brug i skolernes musikundervisning (se mere her).


Alle bigbandets udgivelser findes også på diverse streamingtjenester.