2021

Online koncert

I 2021 måtte vi, ligesom mange andre kulturaktører, finde nye platforme for at nå ud til et publikum, der var isoleret grundet Covid-19. Et af vores tiltag blev en online koncert, som blev til i samarbejde med Aalborg Kongres & Kultur Center, samt Spar Nord Bank og Spar Nord Fonden.

2019

John Clayton (USA) som kunstnerisk leder

I 2017 lykkedes det os at hive selveste John Clayton (bassist/komponist/bigbandleder) til Danmark som kunstnerisk leder af Nordkraft Big Band. Et fantastisk og utrolig givtigt 2,5 årig samarbejde frem til udgangen af 2019, hvor vi til sidst gik i studiet og indspillede en plade der udkommer i foråret 2021.
Clayton har et langt CV, der bl.a. inkludere The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra, Diana Krall, Count Basie Orchestra, Paul Simon m.fl.


2018

10.000 publikummer

Det var en kæmpe succes, da Nordkraft Big Band blandt andet spillede med Rasmus Bjerg til Tall Ship Races i Aalborg. Havnefronten var fyldt til randen med mere end 10.000 festglade publikummer.


Døgnscenerier – Ny musik af Nikolaj Bentzon

I 2018 skrev pianist og komponist Nikolaj Bentzon et nyt værk til Nordkraft Big Band. Det blev til suiten Døgnscenerier, der havde premiere på Teater Nordkraft med flot lyssætning til at understøtte musikkens fortolkning af døgnets forskellige lysfaser.
I 2020 blev musikken indspillet og vi spillede en onlinekoncert med mere end 3.500 seere.


2017

Bob Mintzer (USA)

Koncert i Musikkens Hus i Aalborg med den amerikanske stjerne-saxofonist, komponist og bigbandleder Bob Mintzer. Koncerten blev optaget og senere udgivet.


2015

Roger Neuman (USA) & Sinne Eeg

I 2015 havde Nordkraft Big Band fornemt besøg af den amerikanske saxofonist og komponist Roger Neuman samt den danske jazzsangerinde Sinne Eeg.
Neuman skrev bl.a. nyfortolkede arrangementer af Carl Nielsen til bigbandet.


Veronica Mortensen

I vinteren 2015 startede Nordkraft Big Band samarbejdet med sangerinden Veronica Mortensen. Bigbandet fik arrangeret flere af Veronicas nye numre, som hurtigt blev brugt ved koncerter rundt i store dele af landet.


2013

Robben Ford (USA)

For første gang drog Nordkraft Big Band ud i hele landet med fem fremragende koncerter i samarbejde med den legendariske bluesguitarist Robben Ford. Turen var for alvor med til at synliggøre bigbandet som et orkester i topklasse med store ambitioner.
Samarbejdet blev genoptaget i 2016 med ny musik og udsolgte koncerter i Silkeborg og Aalborg.


2013

Skolekoncert

I 2013 lavede NBB deres første store pædagogiske projekt. En skolekoncert med elever fra Frejlev og Sønderholm Skole, med helt nyt materiale skrevet til lejligheden af sangerinden Helle Henning og bigbandets guitarist Martin Granum. Det blev en stor succes og NBB har siden lavet mange flere skolekoncerter.


2010

Debutkoncert

Nordkraft Big Band spillede sin første koncert søndag den 31. januar 2010 på Huset i Aalborg. Flere af regionens bedste jazzmusikere var samlet for første gang i denne konstellation, under ledelse af Steen Nikolaj Hansen.
Allerede dengang var ambitionerne meget høje og det er der ikke slækket på siden!