2023

REJSEN GENNEM BIGBAND-LAND

I efteråret 2023 fik vi dokumenteret vores skolekoncert-projekt “Rejsen Gennem Bigband-land”, som udover et undervisningsmateriale også tager børnene med på en rejse gennem 100 års jazz- og bigbandmusik ved en livekoncert på deres egen skole.  
Det er en af vores vigtigste opgaver at formidle den levende musik til børn og unge, hvad enten de bliver udøvende musikere eller aktive tilhørere i fremtiden.

Video: Henrik Nüchel/FormatFilm

2022

Nordkraft Big Band og Allan Olsen

Der var fuld knald på de over 12.000 publikummer – og vestenvinden – da Nordkraft Big Band og Allan Olsen gik på scenen under Tall Ships Races i Aalborg i august 2022.

Foto: Lars Horn/Baghuset

Nordkraft Big Band og Svaneborg/Kardyb

Hen over sommeren 2022 spillede Nordkraft Big Band et nyudviklet projekt i samarbejde med den fremadstormende duo Svaneborg/Kardyb. Det resulterede i succesfulde koncerter i København, Aarhus, Kulturmødet Mors og på Studenterhuset i Aalborg.

Foto: Lars Horn/Baghuset.

2021

Online koncert under Corona-nedlukningerne

Med afstand og håndsprit besluttede bigbandet at række ud til vores publikummer med en online koncert under corona-nedlukningerne i foråret 2021. Koncerten blev til med hjælp fra Aalborg Kultur & Kongres Center, samt støtte fra Spar Nord Banken og Spar Nord Fonden.

Der var god opbakning til begivenheden, hvor vi havde lejlighed til, at servere et dejligt blandet musikprogram – lige hjem i stuerne!

2020

Online koncert og pladeindspilning

I 2020 skulle bigbandet og Nikolaj Bentzon have besøgt flere jazzfestivaler, men grundet coronanedlukninger var vi nødsaget til, at omlægge projektet og vi besluttede i stedet at indspille musikken og i samme ombæring lave en online koncert.
Musikken er fra suiten Døgnscenerier, som er skrevet til Nordkraft Big Band af komponist og pianist Nikolaj Bentzon.

Find hele pladen her

2019

10.000'er til koncert på havnefronten

Årets Tall Ships Races i Aalborg blev bl.a. fejret med en stor koncert med bigbandet og Rasmus Bjerg, hvor mere end 10.000 publikummer rockede med til musikken af bl.a. John Mogensen. I samme ombæring spillede vi en udsolgt Sinatra-koncert med Bobo Moreno som solist.

En stor folkefest til glæde for rigtig mange!

2018

Amerikanske John Clayton er kunstnerisk leder

I 2016-2018 var den amerikanske bigbandleder, komponist og bassist tilknyttet Nordkraft Big Band som kunstnerisk leder. Her fortæller han bl.a. om vigtigheden af at have et stærkt orkester med lokal forankring.

Siden er under opbygning og flere højdepunkter fra perioden 2010-2017 vil blive tilføjet løbende.