4 x Grammy Award-nomineret for hans egen musik.

Markeret sig i toppen af musikmediet DownBeats prognoser for fremtidige stjerner på den internationale musikscene.

Remy Le Boeuf er saxofonist og komponist og kommer oprindeligt fra en klassisk baggrund, men har sidenhen dyrket jazzens alsidige universer. Hans musik er forankret i jazztraditionen, men indfiltrer samtidig den moderne klassiske musik og indie-rockens områder.

Med sin debutudgivelse for jazzorkester, Assembly of Shadows (2019), markerede Le Boeuf sig som en unik stemme med en forkærlighed for filmiske, majestætiske og melodidrevne temaer. Han blev hyldet af New York Times for sin musiks “overvældende skønhed” og opnåede året efter ikke mindre end to Grammy-nomineringer for bedste instrumentale komposition og bedste arrangement. I 2021 udgav han en supplerende efterfølger, Architecture of Storms (2021), der viser hans akrobatiske saxofonspil, mens han udforsker mangfoldigheden af hans følelser og påvirkninger.
I marts 2024 udkom hans seneste album Heartland Radio, der er et road trip på tværs af det amerikanske kontinent.

Remy Le Boeuf har bl.a. arbejdet med:
Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis
– Bob Mintzer Big Band
– Linda Oh
– HAIM
– JACK Quartet
– Dayna Stephens
– Prefuse 73
– Le Boeuf Brothers
(sammen med hans identiske tvillingebror Pascal Le Boeuf)

På Le Boeufs ærefulde liste over bestillingsarbejder findes bl.a. Chamber Music America, Jazz at Lincoln Center Orchestra og Symphonic Jazz Orchestra, såvel som 7 ASCAP Young Composer Awards, BMI Foundations Charlie Parker Jazz Composition Prize, Sammy Nestico Award og Copland House Residency Award. Derudover har han modtaget priser fra en lang række genre- og interesseorganisationer.

Remy Le Boeuf er den yngste dirigent i Nordkraft Big Bands historie og han kommer til et orkester i fuld udvikling, som er klar på nye interessante inputs og en mere moderne tilgang til bigbandmusikken.

Vi har fået fat i et navn, som lige om lidt bliver rigtig stort på den internationale jazzscene.
Vi har tidligere arbejdet med etablerede navne som John Clayton og Bob Mintzer, men det her er noget helt særligt. Vi har fået fingre i et forholdsvis ungt navn, som i disse år stormer frem på musikscenerne i hele verden og det passer perfekt ind i den udvikling vi selv er i lige nu.

Peter Lund Paulsen, manager
Nordkraft Big Band

Le Boeuf vil være tilknyttet Nordkraft Big Band i 2023 til og med 2025, hvor han vil stå foran som dirigent og solist ved en række forskellige koncerter. Han skal blandt andet skrive ny musik og lave indspilninger med Nordkraft Big Band.