Tid og sted: tors 18. juli 2024 kl. 14:00, Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé 2, Aarhus

Aarhus Jazzfestival – Musikhuset Swinger
Gratis entré

 

Danielle Wertz er en prisvindende amerikansk kunstner, der lige nu stormer frem – ”en mesterlig balladefortolker” (NYC Jazz Record) og semifinalist i den prestigefyldte Thelonious Monk International Jazz Vocal Competition. Den New York City-baserede sanger, komponist og arrangør væver elementer af jazz, folk og ordløse vokalteksturer sammen for at skabe en intim og personlig musikalsk verden. ”Upåvirket af musikkens politik” (Jazz Music Archives) og ”hjemmehørende med nutidige eksponenter for improviseret sang” (LoudMouth, AU) har Danielle hurtigt opnået stor anerkendelse i USA. Herunder også flotte anmeldelser og rangeringer af hendes udgivelser Interwined fra 2017 og Other Side fra 2023.

Oplev Danielle i et flot, farverigt og dynamisk musikalsk samarbejde med Nordkraft Big Band og deres chefdirigent Remy Le Boeuf, som til lejligheden har arrangeret musikken og tilsat den hans særlige personlige præg og stemning.

 

Remy Le Boeuf er tilknyttet Nordkraft Big band som chefdirigent i 2023-2025. Han er en amerikansk saxofonist og komponist, som allerede har sat sine tydelige spor i den internationale jazzscene med fire Grammy-nomineringer, flere flotte udmærkelser og hyldet af The New York Times for sin musiks “overvældende skønhed”. I følge amerikanske musikmedier er Le Boeuf på niveau med bl.a. Miho Hazama, chefdirigenten i DR Big Band, hvilket gør ham til lidt af et scoop for det nordjyske bigband og musikmiljø.

Le Boeuf kommer oprindeligt fra en klassisk baggrund, men har siden dyrket jazzens universer. Musikken er forankret i jazztraditionen, men infiltrerer samtidig den moderne klassiske musik og indie-rockens elementer. Han har markeret sig som en unik stemme med en forkærlighed for filmiske, majestætiske og melodidrevne temaer. På den måde er han med til at ære traditionen og samtidig forny og udforske bigbandmediet.


Nordkraft Big Band er hele Danmarks nordjyske bigband, som gennem de seneste år har markeret sig som et meget aktive, visionært og seriøst ensemble indenfor rytmisk musik.

Det 17 personer store bigband har udgivet flere plader af meget forskellig karakter og bliver bl.a. spillet på DR P8 Jazz og streamet i hele verden. Bigbandet har også gennem interessante samarbejder og projekter gjort sig internationalt anerkendte. Senest gennem samarbejdet med chefdirigent Remy Le Boeuf og før det med et flerårig samarbejde med den amerikanske bassist, komponist og bigbandleder John Clayton.

Bigbandet har derudover samarbejdet med bl.a. Bob Mintzer (US), Robben Ford (US), Sinne Eeg, Andrea Motis (ES), Bobo Moreno, Margrete Grarup, Aalborg Symfoniorkester, Nikolaj Bentzon, Aviaja Lumholt (GL/DK), Veronica Mortensen, Ida Kleist (GL), Martin Brygmann, Søren Sko, Dorthe Gerlach, Niels Jørgen Steen, Szhirley, Kaya Brüel, Allan Olsen, Birthe Kjær og mange flere.

 

Nordkraft Big Band er bl.a. støttet af Kulturministeriet, Aalborg Kommune, Statens Kunstfond og Spar Nord Fonden.