Tid og sted: tors 7. november 2019 kl. 20:00, Aalborg Katedralskole, Koncertsalen, Sankt Jørgens Gade 5, Aalborg

 

KØB BILLETTER

Nordkraft Big Band drager for sidste gang ud i landet sammen med den legendariske, amerikanske bigbandleder og jazzbassist John Clayton. Vores 2,5-årige samarbejde slutter nemlig ved udgangen af i år.

Bl.a. Aalborg, Hobro, Randers, Hjørring og Holstebro har de seneste år allerede oplevet det høje musikalske niveau og store intensitet, når John Clayton står foran Nordkraft Big Band! Vi lover endnu engang et brag af en koncert, med en af de største nulevende jazzmusikere på den internationale jazz-scene.
Repertoiret vil hovedsaligt bestå af Claytons egne bigband-arrangementer, der trækker på hans tid i Count Basies bigband, samt med tydelig inspiration til Duke Ellingtons og Thad Jones legendariske farver og lydbilleder. Det hele krydres med interessante indslag på kontrabassen fra mesteren selv.

Som noget særligt ved denne koncert, kan vi med stor glæde præsentere Katedralskolens Bigband, som efter en workshop med Clayton, vil spille en lille opvarming til aftenens koncert.

Medvirkende: Nordkraft Big Band, John Clayton og Katedralskolens Bigband (åbning).

 

JOHN CLAYTON
Clayton er tilknyttet Nordkraft Big Band som kunstnerisk leder i 2018 og 2019. For mange er han helt ukendt, men i musikerkredse er han et stort navn! Clayton er blandt andet meget kendt fra sit mangeårige samarbejde med den canadiske pianist og sangerinde Diana Krall, men med en Grammy på hylden, og yderligere otte nomineringer, kæmper mange andre store artister også om en plads i hans tætpakkede kalender. Udover rollen som bassist, er Clayton også leder af et de bedste bigbands i USA, The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra, sammen med bla. trommelegenden Jeff Hamilton og broderen Jeff Clayton på saxofon.
Clayton har arbejdet sammen med Diana Krall, Oscar Peterson Trio, Paul McCartney, Regina Carter, Dee Dee Bridgewater, The Count Basie Orchestra, Queen Latifah, Charles Aznavour, Whitney Houston, Milt Jackson, Monty Alexander og mange andre.

 

NORDKRAFT BIG BAND
I 2018 udgav de pladen Nordkraft Plays Mintzer – en livekoncert fra Musikkens Hus i Aalborg med den amerikanske stjernesaxofonist Bob Mintzer, som har høstet stor ros. I 2018 har bigbandet også uropført NIkolaj Bentzons suite Døgnscenerier, skrevet til Nordkraft Big Band, iscenesat i flot lysdesign på Teater Nordkraft i Aalborg. Der er altså her tale om et fremadstormende bigband på højt niveau, som gennem de sidste par år har markeret sig som et af Jyllands førende bigbands.
Nordkraft Big Band er Aalborg og Nordjyllands rytmiske ensemble, med rødder i den amerikanske bigband-tradition. Bigbandet har blandt andet arbejdet sammen med Bob Mintzer (USA), John Clayton (USA), Szhirley, Martin Brygmann, Nikolaj Bentzon, Sinne Eeg, Roger Neumann (USA), Bobo Moreno, Birthe Kjær, Niels Jørgen Steen, Robben Ford (USA), Veronica Mortensen, Mike Andersen, Søren Sko og Dorthe Gerlach.

Nordkraft Big Band er bl.a. støttet af Aalborg Kommune, Statens Kunstfond og Spar Nord Fonden.