Tid og sted: lør 15. august 2020 kl. 16:00, Toldbod Plads, Aalborg, Toldbod Plads, Aalborg

OBS
Koncerten er aflyst grundet Covid-19.

DØGNSCENERIER

Nordkraft Big Band og Nikolaj Bentzon opfører bigbandsuiten “Døgnscenerier” på Den Blå Festival i Aalborg.

Nordkraft Big Band bestilte i 2018 en nyskrevet koncertsuite af pianist og komponist Nikolaj Bentzon. Med titlen “Døgnscenerier” beskriver musikken døgnets lysfaser. Fra Mulm mod dagens Dæmring, til MiddagshøjlysSkumring og det dragende og spektakulære Nordlys.

 

Medvirkende: Nordkraft Big Band og Nikolaj Bentzon (pianist/komponist/dirigent).

 

NIKOLAJ BENTZON
Nikolaj Bentzon debuterede tilbage i 1989 i trioformat med albummet ”Pianoforte”. Udgivelsen vakte en del opmærksomhed i det danske musikmiljø og siden er det blevet til 21 udgivelser i eget navn, med de 6 med hans jazzfunk-gruppe, Bentzon Brotherhood, som en af hovedstrømmene.
Ind imellem har der været store produktioner og udgivelser med både big bands og symfoniorkestre, men også intime udspil som f.eks. hans soloudgivelse ”12 Songs for Mature Lovers”, hvor han selv besynger det modne kærlighedslivs genvordigheder. Sangskrivningen har i øvrigt senest haft en dansk udløber med Wilhelm Hansens 2018-udgivelse af hans ”7 nye fædrelandssange” både i node- og audioform.
En anden hovedstrøm var hans lange engagement med DR Big Band – både som pianist og dirigent. Det har kastet en personlig bigband-enterprise af sig, som har bragt ham mange steder rundt i verden med bl.a. hans suite ”Arabian Jazz Nights”. Hans virke som dirigent og komponist bringer ham til stadighed rundt blandt diverse etablerede orkestre og ensembler.  Det er heller ikke uden grund, at Politiken indledte omtalen af hans 50-års fødseselsdag, for 4 år siden, med overskriften ”Jazzens Danske Jetfly”.
8 udgivelser med ”Nikolaj Bentzon Trio” – deriblandt hans 2017-mammutalbum – det 1 time og 42 min. lange “Tonesmith”. Udgangspunktet er bl.a. slægtshistorie med tip-oldefar J.P.E. Hartmann og far Niels Viggo Bentzon – hver for sig fyrtårne i dansk musikhistorie.
Bentzon har arvet evnen til at kridte den musikalske bane op, så man spidser ører. Og til at nedbryde genregrænser.

NORDKRAFT BIG BAND
NBB er Nordjyllands rytmiske ensemble med rødder i den amerikanske bigband-tradition. Bigbandet har gennem de sidste par år markeret sig blandt landets bedste bigbands og har blandt andet arbejdet sammen med Bob Mintzer (USA), John Clayton (USA), Szhirley, Sinne Eeg, Roger Neumann (USA), Bobo Moreno, Birthe Kjær, Niels Jørgen Steen, Robben Ford (USA), Veronica Mortensen, Mike Andersen, Søren Sko og Dorthe Gerlach.

 

Koncerten er støttet af Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik, Dansk Musiker Forbund, Kapelmesterforeningen, Ben Webster Fonden, Det Obelske Familiefond og Gudrun & Palle Mørchs Mindefond. Nordkraft Big Band er iøvrigt støttet af Aalborg-, Mariagerfjord- og Jammerbugt Kommune, samt Statens Kunstfond.