Tid og sted: søn 15. november 2015 kl. 19:30, Utzon Centret, Aalborg, Slotspladsen 4, Aalborg

Nordkraft Big Band hylder en af landets største komponister.

Carl Nielsen ville i juni være fyldt 150 år, og det markerer bigbandet ved at spille en koncert hvor Carl Nielsens fantastiske musik er arrangeret til bigbandets stil og besætning.

Mange kender Carl Nielsens sange, der også er trykt i alverdens sangbøger, og store dele at denne musik indeholder utrolig gode og nærmest tidløse melodier, der tangerer til den rytmiske musik. Det er derfor oplagt at tage fat i denne store danske kunstner.

Nordkraft Big Band vil gerne markere denne store danske kunstner, og samtidig lave et anderledes musikprojekt på tværs af genrerne. Det meste af Carl Nielsens musik er nemlig skrevet til klassiske orkestre, men mange af hans sange fungerer rigtig godt til bigbandets stil og format.

Toyota Fonden
Koncerten gennemføres med støtte fra Toyota-Fonden.
Køb billet
Forsalg: kr. 110,- (kr. 150,- i døren)

Carl Nielsen var en dansk komponist og dirigent, født den 9. juni 1865. Han skrev seks symfonier, tre koncerter for hhv. violin, fløjte, klarinet og orkester, to operaer, seks stryge-kvartetter og anden kammermusik, samt flere hundrede sange og andre vokalværker. Der er altså uden tvivl tale om en af landets allerstørste kunstnere, hvis værker stadig er aktive 83 år efter sin død.