MISSION
Det er Nordkraft Big Bands mission, at sætte fokus på den rytmiske musik gennem koncertvirksomhed, pædagogiske projekter og lignende tiltag. Vi vil være med til at sikre videreførelsen og udviklingen af kulturarven.
Vi vil bidrage til et bredt udbud af kultur og medvirke til et højt kunstnerisk niveau i hele regionen gennem samarbejde med institutioner, forskellige kunstnere og ved at afsøge forskellige genrer.
Vi vil møde publikum der hvor de er – vi vil spille koncerter i hele regionen.

 

Nordkraft Big Band vil være Basisensemble i Nordjylland

Se hele Nordkraft Big Bands Visionsplan – frem mod 2028

 

IDENTITET
Nordkraft Big Band, der bygger på den amerikanske bigband-tradition, blev dannet i 2010 for at sætte fokus på den rytmiske musik i Nordjylland. Initiativet blev taget af en gruppe lokale musikere, der så nødvendigheden af et professionelt rytmisk ensemble i regionen.
Bigbandets overordnede ledelse består af en bestyrelse (to musikerrepræsentanter, et medlem udpeget af Aalborg Byråd og to eksterne medlemmer). Bestyrelsen har ansat en manager, der varetager bigbandets daglige ledelse. Bigbandet består derudover af 17 professionelle musikere, som alle har tilknytning til Nordjylland. Alle har en musikuddannelse fra et af landets musikkonservatorier eller universiteter. Mange af musikerne har ligeledes store erfaringer fra andre ensembler og bands, både nationalt og internationalt, ligesom flere af musikerne underviser i lokale kulturinstitutioner.

Nordkraft Big Band har i øvrigt siden sin start udviklet og inspireret unge talentfulde musikere gennem samarbejde og workshops, og har samlet og skabt forbindelse mellem 23 amatør-bigbands i Nordjylland.

Bigbandet har bl.a. arbejdet sammen med Bob Mintzer (USA), John Clayton (USA), Sinne Eeg, Szhirley, Nikolaj Bentzon, Robben Ford (USA), Niels Jørgen Steen, Veronica Mortensen, Mike Andersen, Roger Neumann (USA), Bobo Moreno, Birthe Kjær, Søren Sko og Dorthe Gerlach.

Skriv et svar