Ja okay – det var jo osse en anden tid… Altså i sommers. Og hér sidder jeg nu i jule-mørket og luner mig ved mindet om en skøn dag for snart et halvt år siden. Én blandt mange.
Specielt én sommer-oplevelse kom bag på mig – til den gode side. (Jeg har fakta sagt nemlig aldrig været nogen hund efter jazz.)

Den 6. august 2022 klamrede jeg mig til trappe-gelænderet op til en høj udendørs-scene i Aalborg. Der blæste nemlig en lovlig krap Limfjords-pivert, der fik det til at fløjte i rigge, vanter og master på de tøjrede sejlskibe langs Honnørkajen.  – Det var det hér, Tall Ship Race…
Bag mig kravlede 17 mand + en dirigent – alle undtagen ham og mig, klædt i ulastelige pingvin-sæt.  – Det var dem dér, Nordkraft Big band…
Inde på scenen væltede blæsten min uerstattelige guitar, allerede inden jeg nåede hen til den.
Caramba, et tegnede ikke godt.
Men det blev det – rigtig godt endda. En dag værd at mindes.

Tall Ship Races, Aalborg 2022. Foto: Lars Horn/Baghuset

Den næste times tid foran op mod 10.000 vindblæste bolværks-matroser, sprang vi – Nordkraft Big band i hvert fald – elegant og potent fra sten til sten i nogle af mine sange, og osse henover et par andre. Med et bund-tryk som ikke lod vestenvinden meget efter, alt imens jeg galede i vilden sky. Det var fedt.

Lige siden har snakken gået: Kunne vi på nogen måde få logistikken til at gå op, så vi engang kunne gentage seancen i et par byer eller tre? – Næppe…

Men nu er det sgu faldet i hak.
Koncerter i 4 byer og billetsalget starter mandag 12/12 kl. 10:00

Ses Folks,
K. & Go’ jul,
Olsen.

Find koncerterne her