Det kun 36-årige amerikanske jazzikon Remy Le Boeuf overtager rollen som chefdirigent for Nordkraft Big Band. Han tiltræder i februar 2023, når bigbandet åbner det nye koncertår.

Foto: Remy Le Boeuf bliver ny chefdirigent for Nordkraft Big Band.

Han er yngre end de typiske chefdirigenter, men han har allerede sat sine tydelige spor i jazzverdenen.

Remy Le Boeuf er saxofonist og komponist og kommer oprindeligt fra en klassisk baggrund, men har sidenhen dyrket jazzens alsidige universer. Hans musik er forankret i jazztraditionen, men indfiltrer samtidig den moderne klassiske musik og indie-rockens områder.

Med sin debutudgivelse for jazzorkester, Assembly of Shadows (2019), markerede Le Boeuf sig som en unik stemme med en forkærlighed for filmiske, majestætiske og melodidrevne temaer. Han blev hyldet af New York Times for sin musiks “overvældende skønhed” og opnåede året efter ikke mindre end to Grammy-nomineringer for bedste instrumentale komposition og bedste arrangement. I 2021 udgav han en supplerende efterfølger, Architecture of Storms (2021), der viser hans akrobatiske saxofonspil, mens han udforsker mangfoldigheden af hans følelser og påvirkninger.
Han har tilmed markeret sig i top fem af unge, lovende saxofonister i magasinet DownBeat.

Remy Le Boeuf har bl.a. arbejdet med:
– Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis
– Bob Mintzer Big Band
– Linda Oh
– HAIM
– JACK Quartet
– Dayna Stephens
– Prefuse 73
– Le Boeuf Brothers (sammen med hans tvillingebror Pascal)

Remy Le Boeuf er den yngste dirigent i Nordkraft Big Bands historie og han kommer til et orkester i fuld udvikling, som er klar på nye interessante inputs og en mere moderne tilgang til bigbandmusikken.

– Vi har fået fat i et navn, som lige om lidt bliver rigtig stort på den internationale jazzscene, fortæller Nordkraft Big Bands manager Peter Lund Paulsen. – Vi har tidligere arbejdet med etablerede navne som John Clayton og Bob Mintzer, men det her er noget helt særligt. Vi har fået fingre i et forholdsvis ungt navn, som i disse år stormer frem på musikscenerne i hele verden og det passer perfekt ind i den udvikling vi selv er i lige nu.

Hvad kommer til at ændre sig?
– Det at have den samme kompetente person stående foran orkestret i en længere periode betyder alt. Det er helt sammenligneligt med cheftræneren for en større fodboldklub. Det påvirker sammenspillet og dynamikken blandt musikerne. Jeg tror også publikum kan forvente et bigband på et langt højere niveau og med et mere moderne udtryk end vi tidligere har haft. Når det er sagt, holder vi naturligvis også fast i vores musikalske traditioner.
Vi glæder os til at rejse sammen med Le Boeuf i en årrække og se, hvor det fører os hen.

Le Boeuf vil være tilknyttet Nordkraft Big Band i 2023 og 2024, hvor han vil stå foran som dirigent og solist ved en række forskellige koncerter. Han skal blandt andet skrive ny musik til samarbejdet og efter planen lave indspilninger sammen med det nordjyske bigband.

På Le Boeufs ærefulde liste over bestillingsarbejder findes bl.a. Chamber Music America, Jazz at Lincoln Center Orchestra og Symphonic Jazz Orchestra, såvel som 7 ASCAP Young Composer Awards, BMI Foundations Charlie Parker Jazz Composition Prize, Sammy Nestico Award og Copland House Residency Award. Derudover har han modtaget priser fra en lang række genre- og interesseorganisationer.

Oplev Nordkraft Big Band og Remy Le Boeuf
Fredag 3. februar 2023 kl. 19.30 i Folkekirkens Hus, Aalborg
Lørdag 4. februar 2023 kl. 20.00 i Kulturhus Arden

Hør lidt af Remy Le Boeufs musik her:

Nordkraft Big Band er i 2023 støttet af Statens Kunstfond, Aalborg Kommune, Jammerbugt Kommune, Mariagerfjord Kommune, Gudrun & Palle Mørchs Mindefond og Spar Nord Fonden.