Tid og sted: søn 22. maj 2016 kl. 15:00, Utzon Centret, Aalborg, Slotspladsen 4, Aalborg

 

Denne koncert tager udgangspunkt i en række arrangementer af trommeslager, dirigent og arrangør, Dennis Mackrel, komponeret af den legendariske Thad Jones.

Da bigbandlederen og trompetisten Thad Jones, lå på sit dødsleje, overgav han en række kompositioner til hans tidligere elev, Dennis Mackrel. Mackrel arrangerede efterfølgende disse numre, med al respekt for hans tidligere læremesters tradition, men tilsat sin egen generation.

Thad Jones var leder af DR Big Bandet tilbage i slutningen af 70’erne og har sat sit præg på hele landets bigband-miljø. Også i Aarhus, hvor Jens Klüver fik et tæt samarbejde med Thad og efterfølgende også har fået et stærkt samarbejde med Dennis Mackrel, som har været på besøg af flere omgange.
Torben Sminge, som er dirigent på denne koncert, mødte netop Dennis Mackrel da han besøgte Klüvers Bigband første gang i midten af 90’erne. Nu er hele historien så samlet på et sted, når Nordkraft Big Band, med Torben Sminge i spidsen, spiller “A Tribute to Jones & Mackrel”.

Dirigent: Torben Sminge

 

Køb billet