Tid og sted: fre 5. september 2014 kl. 18:00, Gammeltorv, Aalborg, Gammeltorv, Aalborg

Denne aften bliver helt speciel!
Selveste Niels Jørgen Steen, Danmarks jazzkonge, gæster Aalborg og spiller i samarbejde med Nordkraft Big Band en tre timers koncert under åben himmel, på Gammeltorv.
Repertoiret vil blandt andet bestå af N.J. Steens egne arrangementer og kompositioner – og han sidder også selv bag tangenterne når tonenerne, fra det 17 personer store nordjyske bigband bliver slået an.

Gratis entré

Niels Jørgen Steen
Tidligt i karrieren spillede Niels Jørgen Steen med Arnvid Meyers orkester, der ofte havde Ben Webster og Harry Edison med som gæstesolister. Han stod for Niels Jørgen Steens Beatkapel i 1970’erne, dirigerede i en periode DR’s Big Band, og dannede i 1987 The A-Team, hvor cremen af danske jazzmusikere var med, først med Peter Thorup som vokalist og senest med Bobo Moreno. I 80’erne havde han et længere samarbejde med Tommy Kenter, på scenerne og i TV. I dag er han dirigent for Monday Night Big Band, et ensemble der spiller bigband-jazz, primært Niels Jørgen Steens egne arrangementer, der er inspireret af Duke Ellington og Count Basie.

Koncerten er lavet i samarbejde med Aalborg i Rødt/Aalborg City forening.
Nordkraft Big Band er iøvrigt støttet af Aalborg Kommune.