Tid og sted: tirs 1. november 2022 kl. 10:00, Hobro Gymnasium, Amerikavej 5, Hobro

Lukket arrangement

 

METEOROLOG JESPER THEILGAARD
NORDKRAFT BIG BAND
DIRIGENT/KOMPONIST CLAUS VEIS SØRENSEN

Hvordan lyder jordens temperaturforandringer tolket af et bigband? Hvilke fremtidsscenarier kan vi vælge mellem? Kan du høre forskel på vind og vand?
Musik For Klimaet er et samarbejde mellem Nordkraft Big Band, meteorologen Jesper Theilgaard, komponist/dirigent Claus Veis Sørensen og bæredygtighedsforskeren Sara Brogaard.

Der er mange myter om klimaet og der er mange forskellige opfattelser af, hvad klimaændring og global opvarmning er. Det gælder både den videnskabelige baggrund, konsekvenserne og de nødvendige tiltag for at imødegå konsekvenserne.
Forestillingen giver med sin kombination af foredrag og koncert nye indfaldsvinkler til de problemer og spørgsmål, som vi er nødt til at overkomme for at sikre en holdbar fremtid.

Gennem en 70 minutters forestilling af musik og foredrag guider Jesper Theilgaard publikum gennem fakta og forskning indenfor klimaområdet, mens musikken spilles af Nordkraft Big Band, under ledelse af dirigent og komponist Claus Veis Sørensen.

Medvirkende: Nordkraft Big Band, Claus Veis Sørensen og Jesper Theilgaard (konferencier).

Nordkraft Big Band er ved denne koncert bl.a. støttet af Mariagerfjord Kommune og Statens Kunstfond.

 

JESPER THEILGAARD
Jesper Theilgaard er nok mest kendt for sit mangeårige virke i DR, hvor han fungerede som tv-meteorolog fra 1990 til 2018.
Jesper er uddannet flyvemeteorolog i 1978, og blev efterfølgende ansat ved flyvevejrtjenesten i Københavns Lufthavn frem til 1990. Han har skrevet flere bøger om meteorologiske, klima- og vejrmæssige forhold og han har bl.a. modtaget Gyldendals faglitterære pris for bogen Det Danske Vejr.

 

 

 

 

CLAUS VEIS SØRENSEN
Claus Veis Sørensen er saxofonist og komponist, og kommer oprindeligt fra Hjørring. Han flyttede i en ung alder til Sverige for at uddanne sig til musiker og i dag er han en af Sveriges fremmeste arrangører/komponister indenfor bigband.
Claus har bl.a. arbejdet med DR Big Band, Tivolis Bigband, Tolvan, Monday NIght Big Band, Gunhid Carling, Roger Berg och Ib Glindemans Orkester, John Fedchock, Joey Calderazzo, Vivan Buczek, Sinne Eeg, Dala Sinfoniettan, Blue House Jazz Orchestra, Musica Vitae og mange flere.

 

 

 

 

 

NORDKRAFT BIG BAND
Nordkraft Big Band er hele Danmarks nordjyske bigband, som gennem de seneste år har markeret sig som et af landets mest aktive, visionære og seriøse ensembler indenfor rytmisk samtidsmusik. De er internationalt anerkendt og har arbejdet med bl.a. John Clayton (US), Bob Mintzer (US), Robben Ford (US), Sinne Eeg, Bobo Moreno, Margrete Grarup, Aalborg Symfoniorkester, Nikolaj Bentzon, Aviaja Lumholt, Veronica Mortensen, Jimmy Jørgensen, Zika, Martin Brygmann, Søren Sko, Dorthe Gerlach, Niels Jørgen Steen, Szhirley, Kaya Brüel, Birthe Kjær, Rasmus Bjerg og mange flere.