Tid og sted: man 24. maj 2021 kl. 15:00, Studenterhuset, Aalborg, Gammeltorv 10, Aalborg

KØB BILLETTER

Gratis entré for unge u.16/studerende.
Entré for øvrige: 50,00 kr.

 

I 2021 er Nordkraft Big Band tilbage med endnu flere koncerter helt tæt på, i de intime rammer på Studenterhuset i Aalborg.

Her kan du opleve Nordkraft Big Bands 17 top tunede musikere folde sig ud i alt fra nyskrevet musik til gamle bigband-klassikere – med andre ord: Der er noget for enhver smag!

DØGNSCENERIER

Denne gang får vi besøg af pianist og komponist Nikolaj Bentzon, der i 2018 skrev en hel suite til Nordkraft Big Band.
Med titlen “Døgnscenerier” beskriver musikken døgnets lysfaser. Fra Mulm mod dagens Dæmring, til MiddagshøjlysSkumring og det dragende og spektakulære Nordlys.
I sommeren 2020 skulle vi have været på en lille jazzfestival-tour, som desværre blev aflyst pga. corona. I stedet indspillede vi hele suiten og er nu klar til at udgive musikken. Netop denne aften er der mulighed for at købe et eksemplar til særpris!

Medvirkende: Nordkraft Big Band og Nikolaj Bentzon (pianist/komponist/dirigent).

 

 

NIKOLAJ BENTZON
Nikolaj Bentzon debuterede tilbage i 1989 i trioformat med albummet ”Pianoforte”. Udgivelsen vakte en del opmærksomhed i det danske musikmiljø og siden er det blevet til 21 udgivelser i eget navn, med de 6 med hans jazzfunk-gruppe, Bentzon Brotherhood, som en af hovedstrømmene.
Ind imellem har der været store produktioner og udgivelser med både big bands og symfoniorkestre, men også intime udspil som f.eks. hans soloudgivelse ”12 Songs for Mature Lovers”, hvor han selv besynger det modne kærlighedslivs genvordigheder. Sangskrivningen har i øvrigt senest haft en dansk udløber med Wilhelm Hansens 2018-udgivelse af hans ”7 nye fædrelandssange” både i node- og audioform.
En anden hovedstrøm var hans lange engagement med DR Big Band – både som pianist og dirigent. Det har kastet en personlig bigband-enterprise af sig, som har bragt ham mange steder rundt i verden med bl.a. hans suite ”Arabian Jazz Nights”. Hans virke som dirigent og komponist bringer ham til stadighed rundt blandt diverse etablerede orkestre og ensembler.  Det er heller ikke uden grund, at Politiken indledte omtalen af hans 50-års fødseselsdag, for 4 år siden, med overskriften ”Jazzens Danske Jetfly”.
8 udgivelser med ”Nikolaj Bentzon Trio” – deriblandt hans 2017-mammutalbum – det 1 time og 42 min. lange “Tonesmith”. Udgangspunktet er bl.a. slægtshistorie med tip-oldefar J.P.E. Hartmann og far Niels Viggo Bentzon – hver for sig fyrtårne i dansk musikhistorie.
Bentzon har arvet evnen til at kridte den musikalske bane op, så man spidser ører. Og til at nedbryde genregrænser.

 

Koncerten er en del af vores “Big Band Classics projekt”, der sætter fokus på at få flere unge til at høre jazz- og bigbandmusik. Projektet er støttet af Spar Nord Fonden, Nordea Fonden og Wilhelm Hansen Fonden, samt Statens Kunstfond, Aalborg Kommune, Rebild Kommune, Jammerbugt Kommune og Mariagerfjord Kommune.