Tid og sted: ons 6. december 2023 kl. 19:30, Skolecenter Jetsmark, Pandrup, Jetsmark Kirkevej 5, Pandrup

KØB BILLETTER

 

Glæd dig til en fortryllende aften med bigbandmusik, kor og sublime sangsolister!

Julestemningen er i højsædet når Nordkraft Big Band i kommer rundt i hele Nordjylland med deres juleshow. Med på scenen har de to af landets absolut bedste sangere, Nabiha og Mads Mathias, som sammen dækker hele spektret fra pop og motown til swing og crooner-jazz. Ved flere af koncerterne medvirker ligeledes lokale kor, som vil løfte julestemningen endnu højere i sammenspillet med bigbandet og solisterne.

Du kan forvente nogle af julens store musikalske klassikere, som vi alle kan synge med på, men også nyere originale julenumre fra de to sangsolister. Alt sammen pakket flot ind i nye skræddersyede musikalske arrangementer til netop denne lejlighed – der skal jo fyldes helt op med lækre gaver under juletræet…!

Medvirkende: Nordkraft Big Band, Nabiha (vokal) og Mads Mathias (vokal), samt koret Sing for Joy.
Koncertlængde: 2 x ca. 45 min.

 

NABIHA
Nabiha behøver næppe den store præsentation. Hun har nemlig siden sit gennembrud i 2010, med det livsbekræftende og anmelderroste album Cracks, opnået meget på sin musikalske rejse.
Den internationale version af debutalbummet More Cracks fra 2011 inkluderede hitsinglen Trouble, der var i fast rotation på 25 danske radiostationer, og selvfølgelig Never Played the Bass, som var en af de mest spillede sange på dansk radio.
I 2013 udgav Nabiha albummet Mind the Gap, hvor både titelnummeret og singlen Ask Yourself gik guld og platin. Det lykkedes også Nabiha at bryde lydmuren til udlandet, hvor hun har haft fem #1 singler på UKs Urban Chart, og hitsinglen Animals strøg ind som #1 på US Billboard Dance Charten.
Nabiha har ligeledes modtaget European Border Breakers Award og optrådt på prestigefyldte amerikanske festivaler som Austin City Limits, South By Southwest og San Francisco Pride, samt spillet shows over det meste af Danmark og Europa.

 

MADS MATHIAS
Anmelderrost og prisbelønnet har han indtaget de danske og europæiske scener, hvor han bl.a. har spillet i Royal Albert Hall og åbnet London Jazz Festival. Uden tvivl en af dansk jazzmusiks største croonere.
Har man én gang oplevet Mads Mathias på scenen, er det sandsynligvis ikke sidste gang. Hans sikre stemme fører publikum ind i et fløjlsblødt rum, der minder om fordums stjerner som Nat King Cole og Frank Sinatra, men tonen er kontemporær og lyrikken er på samme tid både kærlig, melankolsk og drillende. Mads Mathias møder publikum i øjenhøjde og uden omsvøb.

 

NORDKRAFT BIG BAND
Nordkraft Big Band er hele Danmarks nordjyske bigband, som gennem de seneste år har markeret sig et meget aktive, visionært og seriøst ensemble indenfor rytmisk musik.
Nordkraft Big Band opstod i Aalborg i 2010 og har rødder i den europæiske og amerikanske bigband-tradition, men afsøger også formatets forskeligheder. Det 17 personer store bigband har udgivet flere plader af meget forskellig karakter og bliver bl.a. spillet på DR P8 Jazz. Bigbandet har også gennem interessante samarbejder og projekter gjort sig internationalt anerkendte. Senest gennem samarbejdet med den amerikanske saxofonist og komponist Remy Le Boeuf, der er chefdirigent for bigbandet i 2023 og 2024.
Derudover har bigbandet samarbejdet med bl.a. John Clayton (US), Bob Mintzer (US), Robben Ford (US), Sinne Eeg, Bobo Moreno, Margrete Grarup, Aalborg Symfoniorkester, Nikolaj Bentzon, Aviaja Lumholt, Veronica Mortensen, Jimmy Jørgensen, Zika (GL), Martin Brygmann, Søren Sko, Dorthe Gerlach, Niels Jørgen Steen, Szhirley, Kaya Brüel, Allan Olsen, Birthe Kjær, Rasmus Bjerg og mange flere.

 

Koncertrækken er blevet til i samarbejde med de nordjyske kommuner, spillesteder og frivillige musikforeninger.
Nordkraft Big Band modtager bl.a. støtte fra Kulturministeriet, Aalborg Kommune og Statens Kunstfond.