Tid og sted: man 7. februar 2022 kl. 19:30, Studenterhuset, Aalborg, Gammeltorv 10, Aalborg

 

KØB BILLETTER
Entré kr. 50,00
Fri adgang for studerende/unge u. 16 år

 

Nordkraft Big Band spiller denne aften musik af Stan Kenton, som var en af de mest indflydelsesrige bigband-ledere i forhold til den danske jazzhistorie. Stan Kenton var nemlig forbillede for Ib Glindemann, som i 1960’erne grundlagde DR Big Band med udgangspunkt i Kentons musikalske stil og besætning.

Ved denne koncert præsenterer vi solister fra egne rækker, når vi tager udgangspunkt i Stan Kentons musik fra 1950’erne. Dette var en særlig periode i Stan Kentons produktion, hvor orkestrets repertoire i overvejende grad bestod af arrangementer skrevet af arrangører, som også spillede i orkestret. Det var en periode hvor orkestret søgte at inkorporere lyden af cool-jazz og Gil Evans i sin, i forvejen symfoniske, spillestil. Musikken fra denne periode cementerede Stan Kenton som en af sin tids mest populære, grænsesøgende, fantasifulde og ambitiøse formidler af bigband-genren.

Læs mere om Stan Kenton her: https://en.wikipedia.org/wiki/Stan_Kenton

 

Medvirkende: Nordkraft Big Band.

Koncerten er en del af Nordkraft Big Bands projekt Big Band Nights, hvor vi sætter fokus på at præsentere jazz- og bigbandmusik for især unge mennesker og på sigt opbygge og sikre et publikum for genren i fremtiden.
Koncerten er støttet Statens Kunstfond og Aalborg Kommune.