Tid og sted: ons 4. maj 2022 kl. 19:30, Studenterhuset, Aalborg, Gammeltorv 10, Aalborg

 

KØB BILLETTER

 

Nordkraft Big Band spiller denne aften musik af Clare Fischer (1928-2012), som var en af de mest originale og ansete amerikanske arrangører op gennem 50-60-70’erne. Hans arrangementer kan høres på udgivelser med så forskellige kunstnere som Prince, Michael Jackson, Dizzy Gillespie, Donald Byrd og Paul McCartney.
Som pianist var han en betydelig inspirator for eksempelvis Herbie Hancock og han modtog gennem tiden 11 Grammy-nomineringer. Hans klaverspil og arrangementer står som en milepæl af kvalitet og helt særlig originalitet i den amerikanske musiktradition og af arrangører verden over som en helt unik kunstner i særklasse.

Ved denne koncert præsenterer vi solister fra egne rækker, når vi spiller Clare Fischers arrangementer fra udgivelsen “Continuum”, som var en af hans sidste udgivelser som komponist og arrangør.
Clare Fischers musikalske stil rummer ekstremt mange farver og nuancer, som taler bredt til både publikum og musikere – og med Vincent Nilsson (DR Big Band) som kyndig vejleder og dirigent er koncerten i trygge hænder.

Medvirkende: Nordkraft Big Band + Vincent Nilsson (dirigent)

Læs mere om Clare Fischer her: https://en.wikipedia.org/wiki/Clare_Fischer eller tag en lytter herunder:

 

Koncerten er en del af Nordkraft Big Bands projekt Big Band Night, hvor vi sætter fokus på at præsentere jazz- og bigbandmusik for især unge mennesker og på sigt opbygge og sikre et publikum for genren i fremtiden.
Koncerten er støttet af Statens Kunstfond og Aalborg Kommune.