Tid og sted: tirs 23. april 2024 kl. 19:30, Katuaq, Nuuk, Imaneq 21, Nuuk

 

Gratis koncert

 

Tilbage i 2021 opførte og indspillede Nordkraft Big Band og kunstnerne Ida Kleist og Aviaja Lumholt pladen Avannaata Pissaanera (Nordens Kraft). Pladen udkom i 2022 og har modtaget store roser!

Avannaata Pissaanera er et stort værk, hvor gamle og nye grønlandske musikkulturer føres ind i et nordisk bigband-univers. Værket præsenterer kulturaspekter fra dengang og nu, som her mødes i et spændende sammensurium på tværs af lande, mennesker, kultur og natur.

I aften skal I opleve dette fantastiske værk, når hele Nordkraft Big Band og dirigent Nikolai Bøgelund, sammen med Ida Kleist, Aviaja Lumholt og Nordisk Koncertkor Nuuk, går på scenen her i Katuaq til en stor venskabskoncert mellem Aalborg og Nuuk.

God fornøjelse!

Medvirkende: Nordkraft Big Band, Nikolai Bøgelund (dirigent), Aviaja Lumholt (solist), Ida Kleist (solist) og Nuuk Nordisk Koncertkor.

 

IDA KLEIST
Den nye grønlandske sangskriver og artist Zika bevæger sig i den dybe soul pop univers. Med hendes rødder i det arktiske folk og opvæksten i Nuuk, tager hun sin kultur med ind i den moderne popverden. Zika italesætter det som oftest forties og derfor tager fortællingerne udgangspunkt i livets veje. Med mu- sikkens groundede fundament, løsriver hun følelser med originale, selvskrevne tekster og melodier. Kort beskrives hun som De Nye Toner Fra Grønland.

AVIAJA LUMHOLT
Aviaja er uddannet sanger/musiker fra Rytmisk Musikkonservatorium i København og derudover udlært maskedanser fra den grønlandske teaterskole, Tukak. Hun har sunget på flere plader med grønlandske musikere, bl.a. folkesangeren Rasmus Lyberth og rockbandet Zikaza, som hun også har turneret med. I Danmark har hun samarbejdet med jazz/world-musikere som Marilyn Mazur, New Jungle Orchestra, Carsten Dahl og Irene Becker, som hun har udgivet pladen Magic Mystery Moon med. Derudover har Aviaja optrådt med sin egen musik med forskellige bigbands som Klüvers Big Band, The Orchestra og DR Big Bandet, som hun flere gange har optrådt på TV med i forbindelse med Julehilsen til Grønland.
Aviaja har udviklet sin performancestil ved utallige koncerter med sin egen musik og har netop udgivet to singler Angry Goddess og Arctic Shark med sin duo INUANIMA.