Jeg har haft den store fornøjelse at instruere og dirigere Nordkraft Big Band ved to til tre lejligheder i efteråret 2011! Både til prøver og koncerter er jeg blevet taget rigtig godt imod af et yderst engageret og kompetent orkester.

Musikalsk er Nordkraft Big Band rigtig godt funderet. Med ganske få prøver opnåede vi et særdeles højt niveau med et for bandet helt nyt repertoire. På det organisatoriske plan virker der også til at være helt styr på sagerne – hertil skal det nævnes at det er folk i orkesteret, der tager sig af den side af sagen!

En anden ganske væsentlig detalje er Nordkraft Big Band’s koncept med også at involvere ganske unge musikalske talenter fra regionen. Det er fuldstændig essentielt for disse unge at få lov til at prøve kræfter med musikken i et forum som dette, hvor niveauet er så højt.

Mine varmeste anbefalinger til dette nordjyske initiativ – Nordkraft Big Band fortjener al den støtte de overhovedet kan få!

Jesper Riis
[Freelance dirigent, trompetist, komponist og arrangør. Arbejder blandt andet med DR Big Bandet, Aarhus Jazz Orchestra (Klüvers) og Prinsens Musikkorps]

Skriv et svar