Nordkraft Big Band har netop modtaget en stor bevilling fra Spar Nord Fonden

Der er stor glæde i Nordkraft Big Band i disse dage. Det nordjyske bigband har nemlig modtaget en bevilling fra Spar Nord Fonden på 250.000 kr. til en kunstnerisk leder i perioden 2018 og 2019. ”Denne bevilling er helt fantastisk for os. Den er så vigtig for vores arbejde og udvikling, og det er utrolig dejligt at mærke, at der er andre end os selv, der tror på det store projekt vi er ved at bygge op” siger Peter Lund Paulsen, daglig leder i Nordkraft Big Band.

Vores jubel over donationen vil heller ingen ende tage”, siger Elisabeth Viksnins, der er kommunikationschef i Spar Nord Fonden. “I mange år var vi partner i Den Nordjyske Kulturpris – hvor vi sammen med avisselskabet nåede at uddele 3 mio. kr. I forbindelse med prisfesterne var det vigtigt, at sceneshowet var et overflødighedshorn af både etablerede, nye talenter og stærke nyskabelser i dansk kultur. Allerede i 2010 havde vi øje på Nordkraft Big Band. De imponerede og begejstrede både publikum og os med deres fantastiske vellyd , da de et par gange heldigvis sagde ja til at være med. Prisen fik de ikke dengang – men nu har de fået donationen fra Spar Nord Fonden. Vi ønsker rigtig god fornøjelse med samarbejdet med den længe ønskede kunstneriske leder – som det i forvejen excellente band nu har fået støtte til“.

Det 17 personer store bigband står overfor store og spændende udviklingsmæssige opgaver, idet musikerne og ledelsen i foråret udviklede en ny Visions- og Handlingsplan for de næste ti år. Ambitionerne er høje og målrettet en udvikling af hele regionens kulturliv. Visionen er at være et rytmisk ensemble på allerhøjeste niveau – en rytmisk pendant til Aalborg Symfoniorkester.

Et af de vigtigste trin i denne udvikling er, at vi vil styrke bigbandets eget kunstneriske og musikalske niveau for at stå stærkt som den rytmiske musiks fyrtårn i Nordjylland og dermed kunne inspirere og udvikle det musikalske vækstlag”, siger Peter Lund Paulsen og fortsætter, ”dette kræver mere kontinuitet i vores prø- ver og koncerter, men især at den samme dirigent står i spidsen for bigbandet hver gang. Det kan sammenlignes med et fodboldhold – hvis der er en ny træner til hver kamp, bliver spillernes præstation og sammenspil ikke af samme kvalitet, som hvis den samme træner står til hver kamp og træning over en længere periode. Derfor vil vi sikre en fast kunstne- riskleder, som skal stå i spidsen for bigbandet og dets udvikling”.

Nordkraft Big Band har allerede en stor amerikansk jazzmusiker i kikkerten til posten som kunstneriskleder. ”Det her er meget spændende for os. Vi har i løbet af foråret været i dialog med en meget eftertragtet musikere og bigbandleder, som også viser stor interesse for denne opgave. Vi kan naturligvis ikke løfte sløret helt for hvem denne person er, før vi har en mere præcis aftale på plads” siger Lars von Lillienskjold, formand for bestyrelsen i Nordkraft Big Band. Det er bigbandets plan, at den kunstneriske leder er tilknyttet i en toårig periode fra 2018 til og med 2019, men forberedelserne er allerede startet og bigbandet får besøg af vedkommende i 2017, hvor de sammen skal aftale det fremtidige forløb.

Nordkraft Big Band blev dannet i 2010 og er i dag et ”projekt-bigband” der spiller seks koncertprojekter om året. Bigbandet samarbejder med nogle af de bedste nationale/internationale solister, dirigenter og komponister. Bigbandet har ydermere samlet og skabt forbindelse mellem de omkring 23 amatørbigbands der eksisterer i Nordjylland, via Facebook-netværket Nordjyske Bigbands, og har samtidig udviklet og inspireret unge talentfulde musikere, gennem samarbejde og workshops.

Se mere om Nordkraft Big Bands Visions- og Handlingsplan her