Nordkraft Big Band har modtaget flot støtte fra Spar Nord Fonden, Nordea-Fonden og Wilhelm Hansen Fonden.

Vi vil i løbet af en toårig periode spille Big Band Classics koncerter i samarbejde med lokale talenter rundt i hele Nordjylland og i samme ombæring afholde workshops for vækstlaget.

KONCERTER OG WORKSHOPS MED LOKALE TALENTER
Big Band Classics koncerterne tager afsæt i, at vi spiller uden store og dyre solister. Det er med andre ord ”lav-budget-koncerter”, hvor vi kan præsentere bigbandets egne solister. Samtidig er det en koncertrække hvor vi åbner op for samarbejder med lokale kulturinstitutioner og inddrager de talenter, der er rundt omkring i Nordjylland. Konceptet minder på den måde om mesterlærer, idet de unge talenter skal ind og spille sam- men og indgå i bigbandet på lige vilkår med de professionelle musikere – der findes ikke en bedre platform for læring og motivation.

Når vi drager rundt med vores Big Band Classics koncert, vil vi samtidig lave workshop for områdets vækstlag.
Med workshopsene vil vi inddrage de unge musikere i jazzens verden – improvisation/solospil, nodelæsning på højt niveau, tempo/metrik og ikke mindst et bredt stilkendskab. Workshopdeltagerene skal naturligvis med til koncerten om aftenen, så de kan se hvordan tingene foregår i praksis, uden for øvelokalet. De skal opleve hvordan et professionelt bigband arbejder. Derudover vil vi udvælge nogle til at medvirke som solister ved koncerterne.

Tre gange i løbet af projektperioden vil Big Band Classics koncerten være et Bigband- Træf for lokale amatørbigbands. En form for inspirationsdag, hvor bigbands på skift spiller en lille koncert for hinanden og publikum, deler erfaringer (og røverhistorier), lærer hinanden at kende og hygger sig med en masse god musik.
Nordjylland har pt. omkring 23 amatørbigbands, som vi ønsker at vedligeholde og aktivere. Gennemsnitsalderen er i de fleste bigbands er dog lidt høj og vi skal derfor gøre en indsats for, at de unge musikere også møder ”de gamle”, således de unge så småt kan overtage pladserne i de forskellige bigbands og der kan gennemføre nogle generationsskift med tiden.

FORMÅL
Vi ønsker at bidrage til et bredt udbud af kultur på højt niveau i hele Nordjylland og det kan vi netop gøre med dette projekt, samtidig med at vi inddrager de unge talenter. Vores vigtigste opgave er nemlig at inspirere børn og unge til et liv med musik – hvad enten de bliver aftager eller udøvende musikere. Det er derfor vigtigt for os, at motivere og engagere det musikalske vækstlag i Nordjylland. Det gøres allerbedst ved at inddrage de unge mennesker i musikken – workshops med NBBs musikere, sammenspil med et professionelt bigband og som publikum til koncerterne.