Søndag den 15. november kom der omkring 70 publikummer til Carl Nielsen koncerten i Utzon Center Aalborg. Heraf mange unge mennesker fra det lokale vækstlag – Aalborg Garden, Katedralskolens Bigband og Skt. Mariæ Skolens Bigband. Nordkraft Big Band har nemlig en særlig interesse i, at øge interessen og motivationen for, at spille musik på højt niveau.

Koncerten bestod af to små afdelinger, som begge indholdt musik af Carl Nielsen og nogle af hans samtidskunstnere. Hele koncerten blev ledet af dirigent og basunist, Nikolai Bøgelund, som også førte publikum sikkert igennem hele koncerten.
Vi har efterfølgende modtaget mange roser for dette lidt anderledes projekt på tværs af genrene. Flere har sagt at, de vidst ikke et bigband kunne lyde sådan!
Set fra Nordkraft Big Bands side, har det været et spændende projekt, som har stillet store krav til den enkelte musiker og samtidig har udviklet bigbandet som helhed. Dette er nogle vigtige elementer i vores virke og vores udvikling til på sigt, at blive et professionelt rytmisk ensemble! Derfor skal der endnu engang lyde en særlig tak til Toyota-Fonden, der har støttet denne koncert.