I starten af april får Nordkraft Big Band besøg af et meget stort, men for mange måske ukendt, jazznavn. Der er tale om bassisten og komponisten John Clayton, som bl.a. er meget kendt fra sit mangeårige samarbejde med den canadiske pianist og sanger Diana Krall.

Se koncertkalenderen her

John Clayton er for mange måske helt ukendt, men med en Grammy på hylden og yderligere otte nomineringer kæmper mange store artister om en plads i hans tætpakkede kalender. Udover samarbejdet med Diana Krall har Clayton nemlig også arbejdet sammen med navne som The Count Basie Orchestra, Paul McCartney, Regina Carter, Dee Dee Bridgewater, Queen Latifah, Whitney Houston, Milt Jackson og mange andre. Derudover er John Clayton, sammen med den legendariske trommeslager Jeff Hamilton og saxofonisten Jeff Clayton, leder af et af USAs bedste bigbands The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra.

“Der er tale om et helt nyt og meget spændende samarbejde med en af de største, nulevende jazzmusikere på bigband-scenen”, siger Peter Lund Paulsen, manager i Nordkraft Big Band med begejstring og fortsætter “Det er første gang han skal samarbejde med et dansk orkester og derfor skriver vi nu historie med dette fine besøg. Samtidig er Clayton jo en kæmpe musikalsk kapacitet, som ikke lige hænger på træerne og derfor er vi særligt glade for at dette samarbejde er kommet i stand”.

Koncerterne kommer til at tage udgangspunkt i Claytons eget populære og meget iørefaldende materiale, som bygger på den swingende bigbandtradition, med tydelige referencer til Count Basie og Thad Jones/Mel Lewis Orchestra. Clayton selv kommer til at være både dirigent og solist når han går på scenen sammen med Nordkraft Big Band.