Fredagens jazzkoncert blev en kæmpe oplevelse

Forventningerne var store inden koncerten med Nordkraft Bigband og det viste sig, at koncerten oversteg forventningerne. Nordkraft Bigband fyldte ikke bare scenen i Stubhuset, men også hele rummet, med sit professionelle spil.

Lige fra starten blev publikum taget med ud på en tur langs Highway 61 i et tempo, som kunne tage pusten fra de fleste. Allerede ved andet nummer kom aftenens solist, Mike Andersen, på scenen og mente, at vi Don’t Get Around Much Anymore. Her blev stilen til aftenens succes lagt.
En jazzstandard krydret med Danmarks bedste og mest poplære bluessanger og guitarist, Mike Andersen. Det swingede og passede bare så godt sammen, hvilket kunne ses på publikums
intense opmærksomhed.
Efter et par Ray Charles-numre blev det tid til en Beatles-sang, Can’t Buy Me Love, uha for en fortolkning og et arrangement.
Inden pausen fik publikum en opfordring med nummeret Let’s Stay Together – også et fortolket Ray Charles-nummer.
Efter pausen demonstrerede Nordkraft Bigband sine evner i et par numre fra den tid, hvor Thad Jones satte præg på dansk jazz, og ikke mindst Radioens Bigband. Herefter var Mike Andersen med igen og gav er par af sine store solosuccesser med Big Band akkompagnementer, hvilket klædte hinanden flot.
Mod slutningen fik vi Who’s Cheatin’ Who og aftenens dirigent blev lokket til at spille på sin trombone, der så tilfældigvis lige var i omklædningsrummet.
Der var mange flotte solopræsentationer, som vil blive for omfattende at omtale, men vort tidligere bestyrelsesmedlem, Ask Andreasen, gav en flot solo på sin tenorsaxofon.
Nikolai Bøgelund, aftenens dirigent, er en mester i at skrive arrangementer og få orkesteret til at spille disse. Nordkraft Bigband består hovedsageligt af yngre fantastisk dygtige nordjyske musikere, der gav publikum i Støvring en hel sublim musikoplevelse og viste, at jazz, soul og blues er ud af samme familie. Og med Mike Andersen blev det til en ny dimension i jazzmusikkens repertoire.

Tekst: Thorkild Bækkelund
Midthimmerlands Folkeblad (11. november 2015)