Efter sommerens to koncerter ved Tall Ship Race, står den på flere forskellige koncertoplevelser med Nordkraft Big Band og forskellige solister.

Carl Nielsen 150 år
Vi lægger lige nu sidste hånd på en Carl Nielsen koncert, der skal afholdes i september måned. Der er til anledningen blevet arrangeret musik til Nordkraft Big Band af bl.a. Roger Neumann og Peter Jensen. Koncerten støttes af Toyota-Fonden.

Bigband blues
Til november gæster Mike Andersen (guitar/vokal) endnu engang Nordkraft Big Band. Det er bluesmusik i top-klasse – det swinger og sprudler af spilleglæde, og musikken bliver leveret så intimt og indfølt at man fornemmer, at man er helt inde i det private rum. Mike Andersen besidder en absurd stærk vokal og sammen med Nordkraft Big Band bliver oplevelsen noget helt specielt.

Juleshow
Vi gentager sidste års succes med et Juleshow.
Lige nu er arbejdet med at finde de rette solister i fuld gang og vi glæder os til, at offentliggøre hvem der skal gå på scenen sammen med Nordkraft Big Band på Skråen til december.

Et bigband i særklasse
I maj måned var der stor travlhed. Vi havde besøg af den største danske jazzsangerinde, Sinne Eeg, og hendes gode ven og kollega, den amerikanske saxofonist og dirigent, Roger Neumann. Sammen med Nordkraft Big Band spillede de to koncerter på henholdsvis Halkær Kro ved Nibe og Kappelborg i Skagen. To helt fantastiske koncerter – bigbandet spillede suverænt og leverede, sammen med de to solister, to koncerter af bedste klasse!

Se billederne fra koncerten og læs hvad Roger Neumann efterfølgende skrev, om samarbejdet med Nordkraft Big Band, her https://www.nordkraftbigband.dk/bigbandet/sagt-og-skrevet/

Nordkraft Big Band var efterfølgende, i samarbejde med Dansk Musiker Forbund, arrangør af en workshop med Roger Neumann, hvor Katedralskolens Bigband deltog. Det var en meget givende oplevelse, som Allan Juul og hans unge bigbandmusikere tager med videre.

Mere pædagoisk samarbejde
Senere i maj måned afholdte vi endnu engang vores Skolekoncert. Vi havde i samarbejde med Gl. Hasseris Skole sat projektet op, som for skolens elever allerede startede i januar, med indøvelse af musik og tekst i musiktimerne. Det hele mundede ud i en stor koncert i KFUM-hallen i Hasseris, hvor der kom omkring 400 publikummer for at høre det 250 elever store skolekor synge, sammen med Nordkraft Big Band.
Skoleleder, Michael Sørensen, var yderst tilfreds med projektet og har givet udtryk for at vi snart skal komme igen.

Vi er gået i dialog med flere skoler, samt med skolechef Jakob Ryttersgaard, om muligheden for at lave flere skolekoncerter i Aalborg Kommune.

Se vores videopræsentation af skolekoncerten her www.nordkraftbigband.dk/boernekoncert