I lørdags, den 29. marts, blev det første store skridt taget på vejen mod Nordkraft Big Bands selvstændighed. Der blev nemlig holdt et stiftende repræsentantskabsmøde, hvor vedtægterne for Den Selvejende Institution Nordkraft Big Band  blev godkendt og tre ud af fem bestyrelsesmedlemmer blev valgt, Hanne Elkjær, Lars von Lillienskjold og Ask Andreassen, og dermed er Nordkraft Big Band hermed etableret som et selvstændigt foretagende. De resterende to medlemmer af bestyrelsen er henholdsvis et medlem, der udpeges af Aalborg Kommune og en musikinteresseret borger, som udpeges af bestyrelsen, i nærmeste fremtid.

Nordkraft Big Bands repræsentantskab består af bandets musikkere, samt repræsentanter fra kulturinstitutioner og Aalborg Kommune, og fungere som en årlig generalforsamling.

Nordkraft Big Bands nu tidligere styregruppe, bestående af Frank Olsen, Jonas Lindh, Henrik Lützen, Kristian Kloster og Peter Lund Paulsen, har hele tiden haft store ambitioner og visioner for bigbandet, og dette er blot et af skidtene på vejen. Det, at gøre Nordkraft Big Band til en selvejende institution, skal være med til at skabe mere selvstændighed, og på den måde også vise seriøsiteten i det bigband, der blev sat i søen tilbage i 2010, og som allerede høster store roser lokalt og nationalt.

Følg Nordkraft Big Bands udvikling her på siden og på Facebook