John Clayton

Kunstnerisk leder 2018-2019

John Clayton er blandt andet meget kendt fra sit mangeårige samarbejde med den canadiske pianist og sanger Diana Krall, men med en Grammy på hylden, og yderligere otte nomineringer, kæmper mange andre store artister også om en plads i hans tætpakkede kalender.

Udover rollen som bassist er Clayton, i samarbejde med hans bror Jeff Clayton og trommeslageren Jeff Hamilton, også leder af et de bedste bigbands i USA – The Clayton-Hamilton Jazz Orchestra.Clayton har arbejdet sammen med Diana Krall, Oscar Peterson Trio, Paul McCartney, Regina Carter, Dee Dee Bridgewater, The Count Basie Orchestra, Queen Latifah, Charles Aznavour, Whitney Houston, Milt Jackson, Monty Alexander og mange andre.

Det er en del af Nordkraft Big Bands roste 10-års plan, at der nu skal tilknyttes en kunstnerisk leder, som skal være med til at udvikle det musikalske niveau i og omkring bigbandet.
Samarbejdet med John Clayton er støttet af Spar Nord Fonden og Oticon Fonden. Derudover er Nordkraft Big Band støttet af Aalborg Kommune og Statens Kunstfond.


Øvrige dirigenter

Nikolaj Bøgelund

En af de travleste og mest efterspurgte basunister i Danmark, der spiller i et utal af forskellige sammenhænge. Nikolai har spillet med  alverdens jazzstjerner og er leadbasunist i Aarhus Jazz Orchestra. Han har indspillet for mange kendte danske artister på pop/rock scenen og derudover fungerer Nikolaj som arrangør til bigband/symfoniorkester/hornsektion etc – både live og ved plade- og tv-optagelser.

Nikolaj Bentzon

Nikolaj Bentzon blev helt fra barns ben undervist af sin far, Niels Viggo Bentzon – en af de største moderne komponister i Danmark gennem tiderne. Senere drog Nikolaj til USA og blev uddannet på Berklee College i Boston i 1983-86. Sidenhen er han blevet kendt for sin medvirken i utallige projekter; som anfører for sin egen trio og for succesrige jazz- og funkbands, heriblandt “Bentzon Brotherhood”. Nikolaj har også fungeret som komponist og arrangør. På sit syvende album under egen ledelse, fik han besøg af ingen ringere end funk-legenderne Paul Jackson og Mike Clark fra det legendariske “Herbie Hancock Headhunters”, og Nikolaj blev tilmed tilbudt at turnere med Headhunters i fraværet af Herbie Hancock selv. Siden 1990 har Nikolaj været pianist og leder af DR Big Bandet.Nikolaj begyndte at vinde priser da han var 19, hvor han blev kåret som den bedste solist ved Dunkerque Jazz Festival. I 1983 vandt han, som den første jazzmusiker, den prestigefyldte Jacob Gade pris og kort efter tog han til Berklee College of Music i Boston, hvor han vandt Oscar Peterson Jazz Award i 1985, og blev færdig i 1986.Og Nikolaj fortsætter med at høste priser, priser såsom Danske Jazz, Rock og Folk komponisters ærespris for original komposition, Annual International Jazz Theme Competition i Monaco (2 gange!) og førstepræmien ved European Jazz Federations årlige “Jazz Contest”. Hans optrædener og komposition med sin far, gjorde Nikolaj kendt allerede i en tidlig alder.

Peter Jensen

Peter Jensen er basunist, komponist og arrangør. Han spiller til dagligt i DR Big Bandet, hvor han har været siden 1997. Derudover har han også arbejdet med The Orchestra, Ib Glindemans Orkester, Niels Jørgen Steen’s Monday Night Big Band, Lisa Nilsson, Nikolaj Steen, Kasper Winding, Leroy Jones og Søs Fenger.
Peter Jensen har markeret sig stærkt som komponist og arrangør og vandt den internationale komponistkonkurrence “The Thad Jones Competition” med værket “Three Pieces For Big Band” i 2003. I 2009 udkom pladen ”The Music of Jacob Gade” som P.J. har arrangeret for DR Big Bandet – desuden kan fremhæves “Trøllabundin” med DR Big Bandet og Eivør Palsdottir fra 2005.

Steen Hansen

Steen Hansen er basunist, komponist og arrangør. Han er uddannet i Tivoligarden og senere på Det Rytmiske Musikkonservatorium. Han spiller til dagligt i DR Big Bandet, og har gjort det siden 1986, men arbejder også som freelance musiker og instruktør/dirigent.
Steen Hansen har blandt andet spillet med Tivolis Big Band, Klüvers Big Band, Tommy Flanagan, Lewis Nash, Butch Miles, Harold Jones, Victor Borge, Natalie Cole, Jukka Perko, Nils Landgren, Putte Wickman og Tony Bennet, samt forskellige operaer og balletter på Det Kgl. Teater.
Udover at være én af de betydeligste solister i DR Big Band, er Steen også én af de flittigste musikere på sit instrument. Når han ikke spiller, underviser han i rytmisk basun på konservatorierne i Odense og Esbjerg og han har også elever på Det Rytmiske Musikkonservatorium.”Hvor mange herhjemme er mon klar over, hvilken musiker vi har i ham? Når jeg lytter til hans spil, tænker jeg tit på, at der er ingen basunist i hele verden, jeg hellere vil høre”. (Politiken, den 10/7 2006).Steen Hansen har bl.a. udgivet ”Under the Surface” fra 1997 og ”Timeless Inc.” fra 1995. Derudover har han arrangeret og komponeret i stor stil for bl.a. DR Big Bandet.

Jan Lynggaard Sørensen

Jan Sørensen er født i 1976 og opvokset i Holstebro, og er uddannet som trompetist på Det Jyske Musikkonservatorium,1995-2000.
Som trompetist er Jan primært kendt som rytmisk musiker, og har siden 2001 været ansat i Aarhus Jazz Orchestra. Derudover har han spillet og turneret med mange musicals, shows og koncerter i både ind- og udland, bl.a. med TV-2, James Sampson og Elaine Paige og han har arrangeret for og spiller med Jesper Lundgaard.
Jan Sørensen gør sig også som komponist for forskellige ensembler. Han har blandt andet komponeret flere værker til Silkeborg Blæserne, heriblandt en række værker inspireret af H. C. Andersens liv og forfatterskab.

Skriv et svar