Nordkraft Big Band skal de næste to år arbejde sammen med den amerikanske jazzbassist, komponist, arrangør og bigbandleder John Clayton.

Clayton foran NBB ved koncert på Taastrup Teater, april 2017. Foto: Henrik Lützen.

Det er som en del af Nordkraft Big Bands roste 10-års plan, der blev offentliggjort i foråret 2016, at der nu skal tilknyttes en kunstnerisk leder, som skal være med til at udvikle det musikalske niveau i og omkring bigbandet.

John Clayton besøgte sidste forår Nordkraft Big Band for første gang og det var samtidig en historisk dag i dansk musikhistorie, da det var første gang John var i Danmark.

”John var overrasket over et så godt spillende bigband, som samtidig havde et så stort fællesskab og passion for jazzen, i en, i hans øjne, lille by som Aalborg”, fortæller Peter Lund Paulsen, Manager i Nordkraft Big Band og fortsætter. ”Vi mærkede med det samme den positive og energiske måde han kunne rykke bigbandet i den rigtige retning og netop derfor er det meget glædeligt, og et stort skulderklap til vores arbejde med Nordkraft Big Band, at John har sagt ja til at samarbejde med os”.

John Clayton kommer til Aalborg to gange om året, hvor han vil lave ca. en uges projekt med bigbandet hver gang. Men det er ikke kun Nordkraft Big Band og dets musikere der får glæde af hans besøg. Bigbandet spiller naturligvis koncerter når Clayton er på besøg, men samtidig vil han også afholde workshops for musikstuderende og andre interesserede. “Som en del af vores virke, vil vi gerne dele ud af de kapaciteter vi kan tiltrække, så flere i og omkring Aalborg får glæde af dem. Det er hele meningen med vores eksistens i det nordjyske”, siger Lars von Lillienskjold, formand for Nordkraft Big Bands bestyrelse.

 

EN STOR KAPACITET

”Ikke alene er John Clayton en stor musikalsk kapacitet, der har arbejdet med de allerstørste kunstnere, han er også meget engageret og opsat på, at lære alt det fra sig, som han har fået gennem en allerede lang karriere med navne som Diana Krall, Count Basie, Oscar Peterson og Paul McCartney. Oven i hatten kan samarbejdet også blive en døråbner for Nordkraft Big Band, idet John har et meget stort bagkatalog af musiske kontakter i hele verden. Personligt har jeg allerede mærket dette, da John sidste forår inviterede mig med til Bern i Schweiz for at møde hans kollega gennem mere end 40 år, en af mine helt store favoritter, nemlig jazztrommeslageren Jeff Hamilton. Således har jeg nu haft flere privatlektioner og mange samtaler med endnu en stor jazzmusiker. Det er fantastisk!” fortæller en begejstret Peter Lund Paulsen, der udover managerposten også besidder trommerne bigbandet.

Samarbejdet med John Clayton er bakket godt op af Spar Nord Fonden, og Nordkraft Big Band er i øvrigt støttet af Aalborg Kommune og Statens Kunstfond.

Nordkraft Big Band har eksisteret siden 2010 og er hurtigt blevet et velrenommeret orkester på den danske jazzscene, med flere samarbejder med store internationale stjerner, samt gode koncertanmeldelser. Nordkraft Big Band & John Clayton spiller bl.a. i Folkekirkens Hus i Aalborg, lørdag 14. april. Se hele koncertkalenderen