Få en smagsprøve fra øvelokalet, klik her

Nordkraft Big Band, Nikolaj Bentzon og percussionisten Cahit Ece tager dig på en rejse til Aladdins verden.

Et yderst velspillende Nordkraft Big Band vil i samarbejde med Nikolaj Bentzon og Cahit Ece, levere en skæv koncert ud over alle grænser.
“1001 Arabian Jazz Nights” er en række kompositioner af pianisten, arrangøren og komponisten Nikolaj Bentzon – alle helt ud over det sædvanlige. Den smukke melodi og spændende rytme fra den mellemøstlige musik, i en kombination med kraften og den tætte lyd af bigband jazzen.

Vi er overbeviste om, at denne serie af bigband musik vil give dig en frisk, eksotisk og endda skæv oplevelse.
Hvert stykke fra “1001 Arabian Jazz Nights” tager et dyk ned i de forskellige karakteristika fra den arabiske musik. Det er et livgivende sammenstød – en trafikprop – der lejlighedsvis dukker op på Bentzons fantasifulde arabiske rejse.

Mine damer og herrer – det er på tide at sluge nogle kameler…

Nordkraft Big Band

Nordkraft Big Band blev dannet i 2010 for at sætte fokus på bigband-musikken i Nordjylland. Big bandets visioner er at, fungere som et professionelt bigband og dermed være den rytmiske pendant til Aalborg Symfoniorkester. Bigbandets mål er, at have et bredt samarbejde med forskellige nationale/internationale kunstnere og arbejde med forskellige genre, ligesom det er et mål, at samarbejde med forskellige kulturinstitutioner og på den måde inspirere unge og talentfulde musikere i region Nordjylland.

Nikolaj Bentzon

Nikolaj-Bentzon, foto: Carsten Weide
Nikolaj-Bentzon, foto: Carsten Weide

Nikolaj Bentzon blev helt fra barns ben undervist af sin far, Niels Viggo Bentzon – en af de største moderne komponister i Danmark gennem tiderne. Senere drog Nikolaj til USA og blev uddannet på Berklee College i Boston i 1983-86. Sidenhen er han blevet kendt for sin medvirken i utallige projekter; som anfører for sin egen trio og for succesrige jazz- og funkbands, heriblandt “Bentzon Brotherhood”. Nikolaj har også fungeret som komponist og arrangør. På sit syvende album under egen ledelse, fik han besøg af ingen ringere end funk-legenderne Paul Jackson og Mike Clark fra det legendariske “Herbie Hancock Headhunters”, og Nikolaj blev tilmed tilbudt at turnere med Headhunters i fraværet af Herbie Hancock selv. Siden 1990 har Nikolaj været pianist og leder af DR Big Bandet.

Nikolaj begyndte at vinde priser da han var 19, hvor han blev kåret som den bedste solist ved Dunkerque Jazz Festival. I 1983 vandt han, som den første jazzmusiker, den prestigefyldte Jacob Gade pris og kort efter tog han til Berklee College of Music i Boston, hvor han vandt Oscar Peterson Jazz Award i 1985, og blev færdig i 1986.

Og Nikolaj fortsætter med at høste priser, priser såsom Danske Jazz, Rock og Folk komponisters ærespris for original komposition, Annual International Jazz Theme Competition i Monaco (2 gange!) og førstepræmien ved European Jazz Federations årlige “Jazz Contest”. Hans optrædener og komposition med sin far, gjorde Nikolaj kendt allerede i en tidlig alder.

Cahit Ece

Cahit er født og opvokset i Kurdistan, i byen Wan, et område hvor forskellige kulturer såsom kurdisk, armensk og den aserbajdsjanske mødes.

Da han var 10 år gammel besluttede han at følge i sine forældres fodspor og begyndte at spille duduk (armensk fløjte) og kaval (aserbajdsjansk fløjte) – men han besidder også andre instrumenter som f.eks. darbuka (arabisk tromme) og andre percussioninstrumenter.
I 1996 blev han optaget på musikkonservatoriet i Istanbul, hvor han arbejdede med en række kendte musikere. Det musikalske arbejde blev hovedsageligt koncentreret om Anatolien og Balkan musikken.

Cahit har derudover udgivet to egne plader, i 2002 og 2009, og kan desuden høres på en lang række andre cd-produktioner.

Hans musikalske passion har gjort ham efterspurgt flere steder i verden, og denne gang kan han opleves med Nordkraft Big Band og Nikolaj Bentzon til Kulturnatten i Aalborg.

 

Skriv et svar