• Robben Ford

  Bluesguitarist og sanger

 • Robben Ford er en af tidens bedste guitarister. Han er bedst kendt som en fremragende bluesmusiker der trækker autentisk på hele den amerikanske musiktradition, men han ejer samtidig en eksemplarisk evne til at tilpasse sig en stor vifte af andre musikalske genre. Fem gange er Robben Ford nomineret til en amerikansk Grammy, og han har spillet med et hav af artister, som Joni Mitchell, Miles Davis, Bob Dylan, John Scofield og mange andre. Robben Ford udgav i februar sit 19. album i eget navn, ”Bringing It All Back Home”, som har modtaget store roser.

  Robben Ford turen 2013 er en yderligere manifestation af Nordkraft Big Band, som et seriøst forehavende.

  www.robbenford.com 

 • Robben Ford (foto: George B. Wells) Close-up

 • Veronica Mortensen

  Vokal

 • Veronica er en af Danmarks absolut bedste! Med sin charmerende, ukrukkede tilgang til et iørefaldende jazzrepertoire, har Veronica Mortensen i dag placeret sig som en af landets mest interessante sangerinder. Stemmen er uanstrengt, varm og afslappet, og hun besidder en nærhed i foredraget der er enestående.
  Siden udgivelsen af Veronica Mortensens anmelderroste debutalbum “Pieces In A Puzzle” fra 2003, er det blevet til en lang række koncerter i både ind- og udland. Hun har udgivet 4 cd’er i eget navn og er netop nu aktuel med albummet ‘Catching Waves’, der udkom i marts 2013. Kort efter modtog hun en fin anerkendelse for hendes melodiske kompositioner i form af et hæderslegat fra komponistforeningen Danske Populær Autorer (DPA). Et af numrene fra albummet har desuden været det mest spillede på DR’s radiokanal, P8 Jazz, der stadig spiller hendes musik flittigt.

 • Mike Andersen

  Vokal, guitar

 • Fra Mike Andersen satte sine første fodspor på den danske blues og soulscene med albummet “My Love For The Blues” i 2002, har han vist en konstant vilje og vision om musikalsk udvikling. Hans kærlighed for specielt soulmusikken har i løbet af årene skinnet mere og mere igennem, og den passion foldede sig flot ud på hans gennembruds-album “Echoes” fra 2010. Albummet modtog 5 hjerter i Politiken og blev stemt ind på en flot 10. plads af P4′s lyttere, som et af årets mest betydningsfulde albums, såvel som det blev nomineret til hele 3 DMA priser i 2011.

 • Mike_Andersen_presse_hires

 • Cahit Ece

  Darbuka, kaval oa. perc.

 • Cahit er født og opvokset i Kurdistan, i byen Wan – et område hvor forskellige kulturer såsom kurdisk, armensk og den aserbajdsjanske mødes.Da han var 10 år gammel besluttede han at følge i sine forældres fodspor og begyndte at spille duduk (armensk fløjte) og kaval (aserbajdsjansk fløjte) – men han besidder også andre instrumenter som f.eks. darbuka (arabisk tromme) og andre percussioninstrumenter.
  I 1996 blev han optaget på musikkonservatoriet i Istanbul, hvor han arbejdede med en række kendte musikere. Det musikalske arbejde blev hovedsageligt koncentreret om Anatolien og Balkan musikken.
  Cahit har derudover udgivet to egne plader, i 2002 og 2009, og kan desuden høres på en lang række andre cd-produktioner.
  Hans musikalske passion har gjort ham efterspurgt mange steder i verden, og det er derfor med stolthed at Nordkraft Big Band kan tilføje Cahit Ece til listen over solister.

 • Cahit-Ece-2

 • Szhirley

  Vokal

 • Szhirley er dansk sanger og skuespiller. Hun medvirkede i musicalopsætningen af Den Eneste Ene og West Side Story. I 2008 udkom hendes album Hjerter Dame med sange som “Glor på vinduer” og “Gammel Kongevej”, som begge solgte platin. Derudover har Szhirley bl.a. medvirket i Vild Med Dans og Toppen Af Poppen.