Vi vil være Basisensemble i Nordjylland!

Se vores Visionsplan – frem mod 2028

VISION
Nordkraft Big Band vil være rytmisk basisensemble i Nordjylland.
Bigbandet har pt. base i Aalborg, men vil være til glæde og gavn i hele Regi- on Nordjylland – en rytmisk pendant til landsdelsorkestrene og andre basis- ensembler.

MISSION
Det er Nordkraft Big Bands mission, at sætte fokus på den rytmiske musik gennem koncertvirksomhed, pædagogiske projekter og lignende tiltag. Vi vil være med til at sikre videreførelsen og udviklingen af kulturarven.
Vi vil bidrage til et bredt udbud af kultur og medvirke til et højt kunstnerisk niveau i hele regionen gennem samarbejde med institutioner, forskellige kunstnere og ved at afsøge forskellige genrer.
Vi vil møde publikum der hvor de er – vi vil spille koncerter i hele regionen.

IDENTITET
Nordkraft Big Band blev dannet i 2010 for at sætte fokus på den rytmiske musik i Nordjylland. Initiativet blev taget af en gruppe lokale musikere, der så nødvendigheden af et professionelt rytmisk ensemble i regionen.
Bigbandets overordnede ledelse består af en bestyrelse, der har ansat en manager, som varetager bigbandets daglige ledelse.
Bigbandet består derudover af 17 professionelle musikere, som alle har stor erfaring fra andre ensembler og bands, både nationalt og internationalt, ligesom flere af musikerne underviser i lokale kulturinstitutioner.

Nordkraft Big Band har i øvrigt siden sin start udviklet og inspireret unge talentfulde musikere gennem samarbejde og workshops, og har samlet og skabt forbindelse mellem 23 amatør-bigbands i Nordjylland.
Bigbandet har desuden arbejdet sammen med bl.a. Bob Mintzer (USA), John Clayton (USA), Sinne Eeg, Rasmus Bjerg, Martin Brygmann, Jimmy Jørgensen, Szhirley, Nikolaj Bentzon, Robben Ford (USA), Niels Jørgen Steen, Veronica Mortensen, Mike Andersen, Roger Neumann (USA), Bobo Moreno, Birthe Kjær, Søren Sko og Dorthe Gerlach.Bestyrelsen

Nicholai Andersen, formand
(Musikerrepræsentant, 2019-2021)
Nicholai er uddannet rytmisk trompetist fra Nordjysk Musikkonservatorium i 2008. Han var med til at starte bigbandet tilbage i 2010. Til dagligt underviser han i trompet og bigband, og er en flittig musikentreprenør med flere mindre ensembler i hånden.

Ask Andreassen
(Musikerrepræsentant, 2020-2022)
Ask har diplomuddannelse fra Vestjysk Musikkonservatorium i 1999. Han er til daglig souschef og underviser på Mariagerfjord Kulturskole og en aktiv musiker i lokalområdet.

Jens Toft-Nielsen
(Udpeget af Aalborg Byråd, 2018-2022)
Jens er uddannet landmåler og har egen virksomhed. Han er medlem af SF og har siddet i Aalborg Byråd i perioden 2013-2017. Derudover er han en aktiv amatørmusiker med eget band.

Preben Larsen
(Ekstern, udpeget af den øvrige bestyrelse, 2020-2022)
Preben har bla. en fortid som chef på Mekoprint og i Vestas. Han lever i dag af bestyrelsesarbejde i forskellige virksomheder og bruger derudover sin tid på kunstprojekter som Lauritz Melchior Singing Competition og Nordkraft Big Band.

Erik Ravn
(Ekstern, udpeget af den øvrige bestyrelse, 2019-2021)
Erik er tidligere chef i den daværende Skole- og Kulturforvaltning i Aalborg Kommune. Han bruger nu sin tid i bl.a. bestyrelsen for Skråen i Aalborg og Nordkraft Big Band.

Ledelse

Peter Lund Paulsen
Manager
Kontakt