MISSION & IDENTITET

Nordkraft Big Band er Aalborg og Nordjyllands rytmiske ensemble, der sætter fokus på den rytmiske musik gennem koncertvirksomhed og lignende tiltag. Vi bidrager til et bredt udbud af kultur og er med til at højne det kunstneriske niveau i hele Nordjylland.
Nordkraft Big Band er et rytmisk ensemble der har rødder i den amerikanske bigband-tradition. Bigbandet samarbejder med forskellige nationale/internationale kunstnere og afsøger forskellige genrer.
Nordkraft Big Band har blandt andre arbejdet sammen med Szhirley, Nikolaj Bentzon, Bobo Moreno, Birthe Kjær, Niels Jørgen Steen, Robben Ford (USA), Veronica Mortensen, Mike Andersen, Sinne Eeg, Roger Neumann (USA), Søren Sko og Dorthe Gerlach.

 

VISION

Nordkraft Big Bands vision udtrykker vores ideale mål.
Nordkraft Big Band har gennem de sidst seks år spillet koncerter af forskellig art, både lokalt og nationalt. Vi har indgået samarbejder med nogle af de bedste nationale/internationale solister, samt med landets bedste dirigenter, arrangører og komponister. Vi har samlet og skabt forbindelse mellem de omkring 23 amatør-bigbands der eksisterer i Nordjylland via netværket Nordjyske Bigbands. Vi har udviklet og inspireret unge talentfulde musikere, gennem samarbejde og workshops.
Alt dette vil vi naturligvis fortsætte med.

Nordkraft Big Band vil være et rytmisk ensemble på allerhøjeste niveau
– en rytmisk pendant til Aalborg Symfoniorkester!

Se hele Nordkraft Big Bands Visions- og Handlingsplan 2016-2026